Tussengerecht: Zalmtartaar

In dit bericht (klik) kun je lezen dat ik bezig ben geweest met de voorbereidingen van het kerstdiner.
Het voorgerecht van het kerstmenu was deze overheerlijke venkelsoep! (klik hier voor het recept)
Dit tussengerecht is heerlijk fris en de combinatie zalm en Hollandse garnalen vind ik hemels!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Zalmtartaar

  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Porties: 5

Ingrediënten

  • 300 g verse zalmfilet
  • 3 tl kappertjes
  • kneusje citroensap
  • 3 el sojasaus
  • 2 tl sesamzaadjes
  • peper
  • 12 tommies
  • handje rucola
  • 2 el Hollandse garnalen


Bereidingswijze

Snijd de zalmfilet in kleine blokjes en doe het in een schaal
Snijd de kappertjes in kleine stukjes en doe het bij de zalm in de schaal
Knijp er een beetje citroensap bij, voeg de sojasaus toe en ook de sesamzaadjes, een snuf peper en meng alles goed door elkaar
Snijd de Tommies door de helft
Doe stukjes zalm in de timbaalvormpjes en druk het goed aan
Kieper ze om op een bordje en wiebel ze er voorzichtig uit
Leg er een toefje rucola naast en lepel daar een halve el Hollandse garnalen over
Leg de Tommies erbij en herhaal dit bij de andere 3 bordjes


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, zalm, garnalen, voorgerecht, tussengerecht, salade,

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.