Wednesday Challenge: Pepernotencake!

Wednesday Challenge: Pepernotencake!


 

Ohh wat ben ik blij met deze pepernotencake! Hij is superlekker en weer zo makkelijk om te maken!
We zijn nu helemaal klaar voor de komst van Sinterklaas en kunnen lekker mee snoepen van al dat lekkers πŸ™‚

Hier komt het recept!

IngrediΓ«nten 12 plakjes

  • 60 g roomboter
  • 3 eieren
  • 150 g amandelmeel
  • 30 g kokosmeel
  • 30 g stevia kristal suiker
  • 2 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 3 tl vanille aroma
  • 50 ml ongezoete amandelmelk
  • 2 el speculaaskruiden
  • 100 g pepernoten (klik hier voor het recept)
  • 1/2 el amandelschaafsel
  • 5 verkruimelde pepernoten

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven op 180. Smelt de boter. Klop in een aparte schaal de eieren enkele minuten luchtig.
Doe het amandelmeel bij de gesmolten boter samen met de kokosmeel, stevia, bakpoeder, zout, vanille, amandelmelk, speculaaskruiden en de pepernoten. Doe de eieren bij het amandelmeel mengsel en schep het luchtig om en doe het in een cakevorm. Strooi amandelschaafsel en verkruimelde pepernoten over de cake en bak de cake 35 minuten in de oven.

Geniet! X

16 Reacties

  1. En van die eieren maak je een omeletje?? πŸ˜‰

  2. Haha doos… πŸ˜‰ ik maak t halve recept (te weinig amandelmeel in huis πŸ™ ) in een kleiner jasje…

  3. Klinkt heerlijk! Even een vraagje….waar koop jij je amandelmeel? Is best prijzig

    • 1 november gaat mijn webshop de lucht in en dan verkoop ik ook amandelmeel die ik zelf gebruik Bianca! ?

  4. Waar kan ik Stevia kristal kopen?

  5. Hoi, kun je ook speltmeel hiervoor gebruiken?

    • Dat zou kunnen alhoewel het niet koolhydraatarm is. De verhoudingen zijn mij ook niet bekend. Succes melanie! πŸ™‚

  6. Pingback: Wednesday Challenge: Pepernoten | Oanh's Kitchen

  7. Is er een goed alternatief voor stevia? Ik merk dat als ik honing, siroop of iets dergelijks gebruik de structuur van de cake anders wordt.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*