Wednesday Challenge Day: Gevulde Speculaas

Wednesday Challenge Day: Gevulde Speculaas

Deze challenge wou ik graag richten op het aankomend sinterklaasfeest
Er waren een hoop verzoekjes waaronder het verzoekje voor een gevulde speculaaskoek van Alice en Jacqueline πŸ™‚
Ik vond het leuk om hiermee bezig te zijn! Nu heb ik een makkelijk, lekker en leuk sinterklaasrecept voor de aankomende paar weken! πŸ˜€

Bedankt Alice en Jacqueline!
Een lekker en makkelijk gevulde speculaas koek!

IngrediΓ«nten hele reuze koek:
(Mini taartvorm van 12diacm)
4 stukken: 2.2khd per stuk

Koek:
70 amandelmeel
30 gebroken lijnzaad
1 ei
120 g griekse yoghurt
50 gram boter
2 el sukrin+
4 el speculaaskruiden

Spijs:
50 gram amandelmeel
1 eiwit
1 el sukrin+

ei voor het bestrijken

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 160c
Meng alle ingrediΓ«nten voor de spijs goed samen, maak er 1 bol van en wikkel het in vershoudfolie en plaats het in de koelkast
Maak dan de twee lagen koek door de boter te smelten en vervolgens alle ingrediΓ«nten samen te voegen
Meng het goed door elkaar en verdeel het mengsel dan in twee stukken
Ik heb de twee mengsels over bakpapier heen verspreid en uitgerold (iets dunner dan 1cm) met behulp van nog een stuk bakpapier omdat het anders erg plakt aan je handen of lepel
vervolgens heb ik het uitgestoken met het bakvormpje om de juiste vorm te krijgen

Maak dan een stuk bakpapier nat en kreukΒ  het zodat het flexibel wordt
Leg dan het stuk bakpapier in het bakvormpje en leg er 1 laagje koek in, vervolgens het spijs en sluit het af met nog een laagje koek
Maak het af met wat amandelschaafsel en bestrijk de bovenste laag/over de amandelen met ei
Bak het dan af voor 35-40min
Laat het even afkoelen voordat je de koek aansnijdt

Klaar is kees! Een heerlijk gevulde speculaaskoek, klaar voor sinterklaas πŸ™‚

31 Reacties

  1. Jeetje dat ziet er heerlijk uit! Ga ik meteen maken zo! Dank je wel Oanh, geweldig weer!

  2. Ziet er lekker uit, ga m vandaag ook proberen te maken πŸ™‚
    Eerst even klein bakblik zoeken hini

  3. Geweldig die recepten, kan zo mijn Atkins Dieet prima volhouden. Intussen in 2 maanden 15 kg afgevallen. Dank je voor de inspanningen voor ons. Gr. Jantina

  4. Wat een heerlijk makkelijk recept! Hij staat in de oven, zo lekker bij een kopje herfstthee

  5. Hoeveel koolhydraten zitten erin? Lijkt me heerlijk

    • Hoi Daisy,

      Het aantal koolhydraten staat bij de ingrediΓ«nten ?
      Met het amandelmeel van de body en fit is het ongeveer 2.2khd per stuk als je het door 4en deelt ☺️

  6. Na een drukke week ein-de-lijk tijd om dit recept te maken! Mmmm.. Wat zal het zo heerlijk gaan ruiken in huis! Dank je wel Oahn!

    Groetjes, Alice

  7. simone demmenie

    Hai Oahn, ziet er erg lekker uit. Ga het zeker proberen, mijn man is er gek op. maar ik heb een vraagje, ik find de speculaas kruiden die je kana kopen niet lekker, veel kardemon in. Heb jig mischief een god receipt voor de kruiden. Alvast bedankt en bedankt voor alley lekkere recepten. groetjes

    Simone

  8. Bedankt voor het leuke recept maar bij mij was het erg maar dan ook erg droog komt het door dat ik te veel lijnzaad gebruik ?

  9. Bedankt voor het recept, werkt super makkelijk!! Hij staat nu nog warm en glanzend naar me te lonken πŸ™‚ heb i.p.v. amandelmeel nieuwe chufameel gebruikt. Ook zoet en nootachtig van smaak.

  10. Ik heb nog niet kunnen vinden hoeveel gram er gebruikt word van de ingrediΓ«nten, kan iemand mij dat aub vertellen (de ene lepel is de andere niet, en elke site geeft andere gewichten door)
    Ik zou dit graag willen proberen te maken aangezien ik een gezin heb die eend is aan mijn slechte versie gevuld speculaas ?

    • Hoi Lia!

      Het is al een oud recept zie ik! Toen werkte ik nog met el πŸ˜‰ Ik heb het wat aangepast, maar ik denk dat ik een dezer dagen een nieuw recept ga maken van de gevulde speculaas:)

      Groetjes Oanh

  11. komen er ook koolhydraatarme kruidnoten rond de tijd van sinterklaas??

  12. Hoi. Je schrijft dat we niet te zuinig moeten zijn met de stevia? Heb je een richtlijn qua hoeveelheid?

    • Hoi Kim,

      Het hangt af van de stevia die je hebt. Vele nemen namelijk af als je het verhit. πŸ™‚

      Groetjes Oanh

  13. Moet je het amandelmeel zo mengen met het eiwit of moet je het eiwit eerst stijf kloppen?

    • Nee je hoeft het niet stijf te kloppen hoor Miranda! Ik denk dat ik deze vandaag opnieuw ga maken omdat ik hoorde dat hij bij vele te droog is. πŸ˜‰

  14. hi! Welk soort stevia heb je precies gebruikt en hoeveel. ik vind de smaak niet zo lekker, beetje bitter ofzo….

  15. Ineke Galdeij-de Vries

    Hoi Oanh,
    Heerlijk maar wel een beetje droog.
    Hoe kan ik dit voorkomen?

  16. Is dit nu al het aangepaste recept Oanh?
    Het ziet er zo heerlijk uit!

  17. Moet je de spijs met de mixer mixen, zodat het wat opstijft?
    Want ik heb dat zojuist niet gedaan en dan is het nog redelijk nat en niet stevig.
    Of hoort dit zo?

  18. Hallo Oanh. Is dit het aangepaste recept? Of is dit nog ‘het oorspronkelijke en (te) droge recept?

  19. Dag Oanh, is dit recept de herziene versie? Ik wil hem gaan maken, maak wil dan die minder droog is. Anders jammer van de ingrediΓ«nten als ie in de kliko belandt.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*