Wednesday Challenge: Cha Siu

Wednesday Challenge: Cha Siu


 

Smariee Smartie had vorige week het verzoekje voor de Cha Siu
Deze week heeft ze het gerechtje weer geopperd en ik ben ermee aan de slag gegaan!

Ingrediรซnten 2 personen

  • 2 schouderkarbonades (of speklappen, buikspek)
  • 2 el soya saus
    2 el hoisin saus (heeft wel wat khd, maar je hebt er weinig van nodig. Ik vind het onmisbaar bij cha siu)
  • 1 el stevia kristal suiker
  • snufje zout
  • 1 knoflook teentje fijngesneden
  • 1 tl sesamolie
  • 1 el suikervrije ketchup (sommige AH of dieetwebshop.nl)
  • peper
  • snufje kaneel
  • fijngemalen kruidnagel
  • fijngemalen steranijs
  • 2 el olijfolie
  • scheutje bietensap, bietenpoeder voor de rode kleur (of kleurstof)

 

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180c
Meng alle ingrediรซnten voor de marinade goed samen
Marineer de schouderkarbonades in de marinade (het lekkerst is zo lang mogelijk, het liefst een nacht)
Leg de schouderkarbonades in een ovenschaal of een rekje met daaronder een afdruipbak
Sprenkel er nog wat marinade over en bak de schouderkarbonades af voor 20minuten
Draai de karbonades om en schep de laatste marinade over de karbonades heen en bak het nogmaals af voor 20minuten maar nu op 200c

Snijd de karbonades in dunne plakjes en strooi er wat geroosterde sesamzaadjes overheen
Het is ook heerlijk met wat vers gesneden lente ui ๐Ÿ™‚

Bedankt voor de lekkere challenge Smarie!

 

1 Reactie

  1. Esmeralda van overbeek

    Is het en soya saus en hoisin saus? Of is het of het een of het ander?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*