Tuesday Challenge Babi Pangang

Tuesday Challenge Babi Pangang

Gea heeft deze challenge het verzoekje ingediend voor de babi pangang!
Dat heb ik nog niet eerder gemaakt en had er stiekem wel trek in
Als je het bij de chinees besteld zit er al gauw een hoop zooi in waar je niet zo vrolijk van wordt
Ik heb er al van gesnoept en het smaakt heerlijk! πŸ™‚

IngrediΓ«nten 2 personen

8.5khd hele portie

Marinade:

  • 400 gram varkenslappen
  • 1 el olijfolie
  • 3 el sojasaus
  • scheutje citroensap
  • 1/2 ui
  • knoflookpoeder
  • 2 tl gemberpoeder
  • geroosterde sesamzaadjes

Saus:

  • 1 tl sambal
  • 1/4 fijngesneden ui
  • scheutje citroensap
  • 65 gram tomatenpuree (ah basic 11khd per 100 gram)
  • 1 el stevia kristal suiker
  • 2 el suikervrije ketchup
  • 150 ml water
  • arrowroot

 

Bereidingswijze:

Snijd het uitje fijn en maak de marinade door alle ingrediΓ«nten bij elkaar samen te voegenMarineer het vlees in de marinade voor (het liefst) minimaal 4 uur of over de nacht
Maak ondertussen de saus door het uitje te fruiten in olijfolie met de tomatenpuree en daarna de rest van de ingrediΓ«nten bij elkaar op te warmen in een pan
Doe er tot slot arrowroot bij om het sausje te laten binden

Bak vervolgens het vlees kort aan beide kanten goudbruin in een pan met olijfolie en snijd het daarna in repen
Giet het sausje over het vlees en klaar is de babi pangang!

Bedankt voor je verzoekje Gea! Ik ga heerlijk eten vanavond πŸ™‚

 

9 Reacties

  1. mmm lijkt me heerlijk in het weekend ga ik dit maken kan ik ook kip hiervoor gebruiken

  2. Wat is arrowroot?

    • Dat is glutenvrije bindmidd Jorieke ☺️ Je kunt ook johannesbroodpitmeel gebruiken, daar zit minder khd in ☺️

  3. Heb je de varkenslappen laten sudderen of zijn ze ook heel gaar na kort aanbraden zoals ik lees? Lijkt het op een soort suddervlees met draadjes? Ben benieuwd πŸ™‚ leuke site! Ik ga je boek voorbestellen!

    • Kort aanbraden ja! Anders worden ze wat taai vrees ik ☺️

      En leuk Chantal! Ik kan niet wachten tot het boek er is ?

  4. Hoi,
    Zou je ook een lekkere tjap tjoy willen maken ? De groente is geen probleem, maar ik krijg de saus niet goed. En eet het zo graag. Heerlijk met garnalen, kip, beef etc

    Ik hoop dat dit een nieuwe challange wordt πŸ˜‰

    Groetjes, Manon

  5. Wat een heerlijk recept. Heb het vandaag voor het eerst gemaakt! Zelfs mijn man die heel kritisch is heeft zitten smullen

  6. Van de week gemaakt en we hebben gesmuld, het was heerlijk

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*