Informatie over Sukrin!

Informatie over Sukrin!

Vaak krijgen wij de vraag wat de verschillen zijn tussen de verschillende Sukrin producten. Hieronder volgt daarom een korte uitleg:
(Wanneer er woorden blauw gedrukt zijn, kun je er op klikken)

  • Sukrin+
    Deze Sukrinsoort is mijn favoriet en gebruik ik vrijwel altijd, mits ik anders aangeef.
    Dit is mijn favoriet omdat de zoetkracht even krachtig blijft en je geen bittere nasmaak krijgt.
    Ook kun je deze Sukrin+ natuurlijk gebruiken in thee, koffie en desserts maar gebruik dan wat minder want de zoetkracht is 2x tov suiker.
  • Sukrin
    Dit is een merknaam en bevat als zoetstof Erythritol.
    De Sukrin+ bevat daarnaast ook stevia voor een extra zoete smaak.
  • Sukrin (rood)
    Je kunt deze Sukrin gebruiken zoals kristalsuiker voor in de thee of koffie, of om je desserts mee te zoeten.
    Deze Sukrinsoort liever niet gebruiken in bakrecepten omdat de zoetkracht verloren gaat en er soms een bittere nasmaak optreedt.
    De zoetkracht is 70% tov suiker
  • Sukrin:1 (donkerrood)
    Deze Sukrinsoort is even zoet als suiker en kan 1 op 1 gebruikt worden in thee, koffie, desserts en baksels.
    Voor baksels kiezen wij liever de Sukrin+, maar Sukrin:1 kan ook gebruikt worden in baksels.

 

De bovenvermelde producten zijn er ook als handige stickjes. Ideaal voor onderweg of bijvoorbeeld op vakantie.

 

  • Sukrin Melis
    Deze soort wordt gebruikt als vervanger van de traditionele poedersuiker.
  • Sukrin Gold
    Deze suikervervanger wordt gebruikt als vervanger voor bruine suiker.

 

Prettig te weten is dat Sukrin+ ook werkt als antioxidant. Het helpt om de lichaamscellen te beschermen tegen de schade van vrije radicalen

Sukrin is een 100% natuurlijke suikervervanger en heeft geen effect op je bloedsuikerspiegel. De lege koolhydraten (polyolen) worden nl. niet opgenomen door het lichaam.

Uiteindelijk heeft het gebruik van erythritol het doel om baksels en dergelijke zoet te maken dus kun je in theorie elk andere zoetstof of stevia gebruiken. Let bij gebruik van een andere suikerveranger dan wel op de zoetkracht en of het product bakbestendig is etc. Elk merk en elk soort heeft namelijk andere eigenschappen. 

Ik hoop dat deze post wat duidelijkheid heeft gegeven! X

19 Reacties

  1. Linda van Beek

    Toppie!

  2. D.A. Hagen

    Dank je wel

  3. Helemaal top, deze post! 😉 Kunnen we iedereen op de Facebook groep met vragen hierover hier naar toe verwijzen 🙂

  4. Eufrasia. J.M.van Oijen - de Bruin. (Babs)

    Hartelijke dank voor uw uitleg.

  5. Anja Mulder

    Beste Oanh, nog niet zolang geleden heb ik via jouw webshop 1 kg Erythritol gekocht.
    Met welke Sukrin kan ik dt vergelijken? Ik wil dit wel eerst opmaken tot dat ik overga naar Sukrin.

  6. Wilna Pasman

    Bedankt voor de uitleg. Ik vind de smaak van Stevia niet lekker, misschien dat dit uitkomst biedt!

  7. Jet van Look

    Beste Oanh, In je laatste kookboek schrijft je bij alle recepten dat je gebruik maakt van erythritol. Maar volgens je uitleg is er verschil tussen sukrin en sukrin+. Welke moet ik nu gebruiken?
    Dank voor de uitleg!

  8. Thea klaver

    Hai oanh
    In sukrin+ zit dus stevia die moet ik dus niet nemen wegens intolerantie in de rest niet?

  9. Willy van Dijkhuizen

    Dag Oanh,

    ik heb laatst (ik geloof bij de Aldi, maar weet dat niet zeker meer) biologische kokosbloesem suiker van Mama Nature gekocht. Ben jij misschien ook bekend met dit product en zo ja, wat vind je daarvan?

    Ik hoor graag van je!
    Willy, Lelystad

    • Hoi Willy, Kokosbloesem suiker heeft helaas erg veel koolhydraten en om die reden gebruik ik het persoonlijk niet. 🙂

      Groetjes Oanh

  10. Wel een beetje veel reclame. Jammer want voor Merkartikelen betaal je vooral voor het merk. Beter is erbij te vertellen dat je ook op Productnaam kunt zoeken. Toch

    • Dit stuk is niet bedoeld om reclame te maken hoor Mieke. We krijgen alleen dagelijks de vraag over Sukrin en welke ik nou het liefst gebruik etc. Uiteindelijk is het gebruik van (in dit geval erythritol) met als doel om baksels ed zoet te krijgen dus kun je elk andere zoetstof of stevia gebruiken. Let dan wel op de zoetkracht en of het bakbestendig is etc. 🤗

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*