Suikervrije, glutenvrije en koolhydraatarme Oublies!

Suikervrije, glutenvrije en koolhydraatarme Oublies!


 

Ik heb deze week Oublies gemaakt voor de challenge. Ik had geen idee wat het was en dacht in eerste instantie gelijk aan de oublie hoorntjes waar je een bolletje ijs in krijgt. Maar het zijn dus deze super feestelijke koeken! Een bitterkoek met daarbovenop mokka crème, getopt met chocolade. Het was een uitdaging om ze in deze hitte te maken, maar ze zijn nog best goed gelukt en erg lekker!

Ingrediënten 6 stuks

4.3khd per stuk

 

Koek:

 

Mokka crème:

Bereidingswijze:

Verwarm de oven op 180c.
Meng het amandelmeel met de sukrin en eiwitten, maak er 6 bolletjes van en leg ze op een vel bakpapier.
Druk de bolletjes plat met een ander velletje bakpapier en bak de koekjes ongeveer 15 a 20 minuten in de oven.

Maak ondertussen de mokka crème door de eidooiers au bain marie te kloppen met Sukrin en vanille.
Haal dan de dooiers van het vuur en meng het als het iets is afgekoeld bij de boter en espressopoeder tot een romige massa.
Doe het in een spuitzak en leg het even in de koelkast zodat het weer iets steviger wordt (maar niet té).

Als de koeken klaar zijn en afgekoeld, spuit je de mokka crème over de 6 koeken en leg je ze weer in de koelkast.
Smelt ondertussen de chocolade au-bain marie en laat het afkoelen. Doop tot slot de koeken ondersteboven in de chocolade zodat ze helemaal zijn gecoat en leg het weer in de koelkast zodat het kan uitharden.

Klaar is kees! Geniet! X

 

1 Reactie

  1. Marijke.

    Hier in Westerwolde noemen we deze koeken vliegende schotels,
    ik kreeg ze vroeger als kind al, erg lekker.
    Ben benieuwd naar deze koeken😊

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*