Romige aspergesoep!

Romige aspergesoep!


 

Ik had nog een zak asperges in de koelkast liggen die op moesten en heb daar deze heerlijke, makkelijk en snelle aspergesoep van gemaakt! Met een vleugje feta en oregano. Een top combinatie als je het mij vraagt πŸ™‚

 

IngrediΓ«nten 2 personen

19khd in totaal (2 pers als diner, 3 pers als lunch)

  • 1 ui (ongeveer 70g)
  • 350 g asperges (zonder schil en zonder houterige onderkant)
  • 1 groentebouillon tabletje
  • 400 ml water
  • 125 ml slagroom
  • feta blokjes
  • oregano

 

Bereidingswijze:

Snijd de ui in grove blokjes en fruit het enkele minuten in een soeppan met een beetje boter.
Schil de asperges, snijd 1 cm van de onderkant af en snijd de asperges in blokjes.
Bak de blokjes asperges ongeveer 3 minuten mee en giet het water in de pan.
Kook de asperges beetgaar en pureer de soep met een staafmixer.
Doe de slagroom erbij en breng het nogmaals aan de kook.
Schep de soep op en garneer de soep met verkruimelde fetablokjes en een snufje oregano.

 

Geniet! X

3 Reacties

  1. Ik kook altijd de onderkanten en de schillen vooraf, dat zeef ik en dan pas maak ik de soep, scheelt heel veel in smaak.

  2. Liesjuh

    En de to do list groeit…

  3. Heerlijk!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*