Koolhydraatarme pizza met zalm en rucola

Koolhydraatarme pizza met zalm en rucola


 

Ingrediënten 1 pizza

  • 350 gram bloemkool
  • 1 ei
  • 50 gram ricottakaas
  • 1/2 tl italiaanse kruiden
  • 75 gram kruidenkaas
  • 1/2 rode ui
  • 2 zwarte olijven
  • 2 tl kappertjes
  • 50 gram gerookte zalm
  • rucola

*Optioneel: Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Rasp de bloemkool fijn of maal het fijn in een keukenmachine.
Stoom de bloemkool in een afgesloten bakje in de magnetron voor 3 minuten.
Wring het vocht uit met een theedoek en meng het ei, ricotta kaas en italiaanse kruiden door de bloemkool.
Leg een vel bakpapier in een springvorm van 21diacm.
Verdeel het bloemkool mengsel over de springvorm en bak de pizzabodem voor 35 minuten in de oven.
Snijd ondertussen de rode ui en olijven in ringen.
Smeer vervolgens de kruidenkaas over de pizzabodem en verdeel de rode ui, olijven, kappertjes en gerookte zalm over de pizzabodem.
Bak de pizza nogmaals voor 20 minuten in de oven.
Strooi tot slot de rucola en eventueel parmezaanse kaas over de pizza en je kunt genieten!

Eet smakelijk en enjoy! x

7 Reacties

  1. Hi,
    Ik heb geen magnetron helaas. Is er een andere manier om de bloemkool te bereiden?

    • Je kunt het kort blancheren in een pan met water en daarna pureren en goed uitknijpen met een theedoek 🙂

  2. Smaakt deze pizzabodem ook naar bloemkool?

  3. Wanneer verwijder je de springvorm? Doe je dit meteen als de pizzabodem uit de oven komt, of moet hij eerst afkoelen? Of verwijder je de rand pas na de tweede ovenbeurt?

  4. Heerlijke pizza die niet echt naar bloemkool smaakt.
    Voor hoeveel personen is de pizza bedoeld en kun je de ingrediënten verdubbelen voor een twee maal zo grote pizza?

  5. Heerlijk!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*