Koolhydraatarme Chili Con Carne

Koolhydraatarme Chili Con Carne


 

Voor deze Challenge day heb ik de Chili Con Carne gemaakt!
Nog best een veelgevraagd verzoekje en helemaal terecht, want het is super lekker!
Het is een makkelijk recept, prima om te gebruiken bij koolhydraatarme tortilla’s of gewoon net als ik, met een flinke dot guacamole πŸ˜‰

Hier komt het recept!

IngrediΓ«nten 3 personen

11khd per persoon

  • 125 g spekblokjes
  • 300 g gehakt
  • 50 g ui
  • 100 g rode paprika
  • 130 (uitgelekte) bonenmix met Edamame, kikkererwten en groene kidney bonen (Bonduelle)
  • 130 (uitgelekte) edamame bonen (Bonduelle)
  • 400 g gepelde tomaten uit blik
  • snuf peper
  • snuf knoflookpoeder
  • snuf chilipoeder
  • snuf gemalen komijnzaad
  • 2 el balsamico azijn
  • snuf paprikapoeder
  • 2 tl sambal
  • 1 el tomatenpuree
  • 250 ml water
  • 1 runderbouillonblokje
  • 75 g creme fraiche

 

Guacamole

  • 150 g avocado
  • 75 g creme fraiche
  • 100 g tomaat
  • peper
  • zout

 

Bereidingswijze:

Bak de spekblokjes crispy en zet ze apart.
Rul het gehakt en snijd ondertussen de ui en paprika in blokjes.
Doe de gesneden ui en paprika bij het gehakt en bak het enkele minuten mee.
Doe vervolgens de rest van de ingrediΓ«nten (behalve het water en bouillonblokje) bij het gehakt en bak het enkele minuten mee.
Giet het water, het bouillonblokje en de creme fraiche in de pan en laat het op een laag vuurtje koken totdat het iets is ingedikt.

Maak ondertussen de guacamole door de avocado met de creme fraiche, gesneden tomaat, peper en zout te prakken.

Geniet! X

 

9 Reacties

  1. Ha Oanh, heb jij al uitgerekend hoeveel kh dat zijn per portie?

  2. Het water loopt me namelijk in de mond!

  3. Dat staat erbij….11khd per persoon

  4. Betty de Leeuw

    Is het recept voor 1 persoon of 2 personen

  5. Heerlijk, dank je voor het recept. Één van mijn favoriete gerechten!

  6. Staat erbij @Betty … voor 3 personen

  7. We vonden het een heerlijke schotel. Lekker eenpansgerecht ook voor op de camping!

  8. Angelique

    super lekker! dankjewel Oanh.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*