Indische stoof!

Indische stoof!


 

Deze Indische stoof behoort bij deze tot 1 van mijn favoriete stoofpotjes!
Zoals jullie misschien wel weten was ik afgelopen weekend in Alkmaar en heb ik bij mijn favoriete Indonesische toko eten afgehaald.
Ik had daar gemengde groenten in kokossaus, tempeh, sajoer tahoe, kip sateh en runderstoof gekozen om mee te nemen.
Deze runderstoof ruikt en smaakt precies hetzelfde! Ik ben helemaal enthousiast en ben bang dat deze het niet gaat halen tot het avondeten. Hij is ongelooflijk makkelijk om te maken, wat dit gerecht helemààl geweldig maakt!

Ik hoop dat jullie het net zo lekker gaan vinden en wens jullie alvast veel kook en eetplezier toe!

Ingrediënten 3 personen

6khd per persoon

  • 750 riblappen
  • 50 g uien
  • boter
  • 1 teentjes knoflook
  • 4 kruidnagels
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • peper
  • 2 el azijn
  • 3 el sojasaus
  • 1 kaneelstokje
  • 1 tl sambal
  • 1/2 tl trassi
  • 2 cm blokje laos
  • 2 cm blokje gember
  • 1 stengel citroengras
  • 2 indonesische laurierblaadjes
  • 1 runder bouillonblokje
  • 400 ml romige kokosmelk

 

Bereidingswijze:

Snijd de riblappen en uien in blokjes en bak het in een pan met boter.
Doe na ongeveer 5 minuten de rest van de ingrediënten erbij en breng het aan de kook.
Doe het vuur laag, zet de deksel op de pan en laat het minimaal 3 uur stoven.

Als het te waterig is, kan je met johannesbroodpitmeel de saus indikken of het laatste uurtje de stoof zonder deksel laten pruttelen op een laag vuurtje.

Het is heerlijk met bloemkoolnasi of bloemkoolrijst. Of zelfs met puree!
Daarnaast kan je ook nog allerlei groenten toevoegen. Wortelpeterselie, pompoen, noem het maar op!

1 Reactie

  1. heerlijk!!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*