Draadjesvlees met veel liefde en wat geduld

Draadjesvlees met veel liefde en wat geduld

Al speurende op de spotta app kwam ik runderlappen tegen voor een mooi prijsje!
Reden zat om een stoofpotje te maken! ๐Ÿ˜€

Ingrediรซnten 3 personen:
4.5khd per persoon

600gram runderlappen
1 tomaat
1 el tomatenpuree
1 ui
2 tenen knoflook
25gram boter
4 el rode wijn azijn
1 bouillon
1 tl chilipoeder
1 tl oregano
1 tl tijm
3 laurierblaadjes
water

Bereidingswijze:

Snijd het vlees in stukken, vervolgens de uien, tomaten en knoflook
Smelt de boter in de pan en voeg vervolgens het vlees, de uien, tomaten en knoflook toe
Voeg daarna de rest van de kruiden/ingrediรซnten toe
Bak het vlees een paar minuten aan en voeg tot slot het watert toe, het vlees moet net onder staan

Nu is het een kwestie van geduld hebben en af en toe roeren en water bijvoegen zodat het niet aankoekt en het vlees altijd voorzien wordt van een laagje vocht
Ik heb het vlees 8 uur laten stoven en ben elk half uurtje gaan roeren en heb elke keer wat water toegevoegd ๐Ÿ™‚

Na al het geduld kun je nu smullen van een heerlijke stoofpot ๐Ÿ˜€

Eet smakelijk! ๐Ÿ™‚

Ingrediรซnten 2 broodjes:
3khd per broodje

5 el amandelmeel
2 el gebroken lijnzaad
snufje bakpoeder
snufje zout
1 ei
1 el roomboter
snufje oregano
snufje tijm

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 160c
Smelt de boter en voeg vervolgens alle ingrediรซnten samen
Meng alles goed door elkaar en spreid het mengsel dan uit over bakpapier
Bak het dan voor 20minuten in de oven, draai het om en dan vervolgens weer 10minuten

Ik denk dat ik liever een zacht broodje heb, die moet ik nog even bedenken ๐Ÿ™‚
Maar voor nu is dit een prima oplossing ๐Ÿ˜‰

Eet smakelijk! ๐Ÿ˜€

16 Reacties

  1. U heeft leuke recepten.

  2. Oh … alweer zo’n lekker recept. Ik kom dagen tekort ?

  3. Heb je deksel erop gehouden? Of zonder deksel? Hier staat het nu te pruttelen, maar het blijft gewoon waterig.

  4. Bedoel je 1 bouillonblokje?

  5. Kan dit ook met hachee vlees?

  6. Acht uur datbis wel heel lang,kan je ook een kortere tijd aanhouden.De tijd die je normaal aanhoudt bij het maken draadjesvlees. Dat laat ik zo een uurtje of 3 op staan

  7. Wat is dit ongelooflijk lekker. Ik heb het vandaag gegeten met een jungelbroodje en kruidekaas erop. Heeeeeerlijk

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*