Chocolade zoenen!

Chocolade zoenen!


 

Voor de challenge van deze week heb ik deze chocolade zoenen gemaakt! Ik heb ze eerder gemaakt, alleen bleef de vulling niet stevig.
Nu zijn ze perfect! Ook erg leuk om te maken en ideaal om te serveren op feestelijke gelegenheden ๐Ÿ™‚

 

Ingrediรซnten 8 chocolade zoenen

4.3khd per zoen

 

Vulling:

 

Chocoladejasje:

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven op 180c. Smelt de boter en meng alle ingrediรซnten. Rol het “deeg” uit en steek er 8 ronde koekjes (5cm) uit.
Doe de koekjes 20 minuten in de oven.
Maak ondertussen de vulling door het eiwit stijf te kloppen in een vetvrije glazen kom met bakpoeder, het snufje zout, stevia en vanille.
Doe de gelatine in een pannetje met het koude water en laat de gelatine al het vocht opnemen.
Doe daarna heet water bij de gelatine en verwarm het op een laag vuurtje totdat het is opgelost (niet laten koken)
Schenk het beetje bij beetje bij het eiwit terwijl je de eiwitten op middelhoog stand mixt.
Stop met mixen tot het eiwit glad is en glanst. Doe de eiwitten in een spuitzak en spuit de vulling op de afgekoelde koekjes.
Leg ze dan in de koelkast.
Smelt vervolgens 100g chocolade au-bain marie en haal daarna de kom van het vuur.
Temper de chocolade door de rest van de chocolade erdoor te roeren totdat ze volledig gesmolten zijn.
Laat de chocolade volledig afkoelen en coat daarna de eiwitten met de gesmolten chocolade.
Laat de chocolade zoenen uitharden in de koelkast en klaar is kees! Ik heb ze tot slot nog getopt met stevia poedersuiker om er een fijn kerst tintje aan te geven ๐Ÿ™‚

Geniet allen! X

12 Reacties

  1. ga het zeker proberen lijkt me zo lekker dank je wel meis!!

  2. Lekker

  3. Weer amandelmeel ?

    Is er nou nooit een ander alternatief?????

  4. Ziet er erg leuk uit.
    Dankje wel voor alle moeite.

    Vraag…,waar is stevia choclade te verkrijgen?
    Francien

    • Hoi Francien,

      Alles wat blauw is kun je op klikken. Dan kun je gelijk zien wat het is ๐Ÿ™‚

      Groetjes Oanh

  5. Wat kun je ipv gelatine poeder gebruiken?
    Ziet er lekker uit!
    Groetjes Sita

    • Ik vrees dat je echt gelatinepoeder nodig hebt in dit recept Sita. Ik weet niet of agar agar werkt, zou zomaar kunnen maar durf het niet met zekerheid te zeggen ๐Ÿ™‚

  6. Blijft met kokosmeel verder alles hetzelfde dan of veranderd er iets aan de ingredienten??

  7. Erica de Nijs

    Die ga ik van het weekend maken

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*