Calamares!

Calamares!


 

Ik liep gisteren langs de visboer en zag heerlijke inktvisringetjes liggen.
Die moest ik natuurlijk meenemen om me weer eventjes in Spanje te wanen πŸ™‚
Normaal gesproken doop je de Calamares in een beslag met bloem, maar ik heb ze een jasje gegeven van Parmezaanse kaas.
Uiteraard heb ik gebruik gemaakt van de airfryer, maar je kunt ze ook in de oven doen!

 

IngrediΓ«nten

  • 10 inktvisringen
  • 3 el parmezaanse kaas
  • snufje paprikapoeder
  • snufje knoflookpoeder
  • snufje gedroogde peterselie
  • schijfje citroen

 

Aoli:

  • 2 el mayonaise
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 teentje knoflook
  • 1/4 tl mosterd
  • kneepje citroensap
  • snufje gedroogde peterselie

 

Bereidingswijze:

Meng de Parmezaanse kaas met de knoflookpoeder, paprikapoeder en peterselie.
Giet een klein scheutje kokosolie over de inktvisringen en haal de inktvisringen door het Parmezaanse kaas mengsel.
Leg de inktvisringen 7a8 minuten in de airfryer op 180c.
Maak ondertussen de aoli door alle ingredienten bij elkaar te mengen.
Serveer de Calamares met een schijfje citroen en dip ze in een beetje aoli!

Eet smakelijk en fijn weekend!

 

X

8 Reacties

  1. Anneloes van Kervel

    Hoeveel Kh. per 10 stuks?

    • Amper! Alleen de khd van spekknabbels en dat is nihil πŸ™‚

      • Anneloes van Kervel

        En ik eet geen vlees, dan dus slechts de kh van parmezaan of kha paneermeel (ei dan dus ei), word ik vrolijk van! πŸ™‚
        Enneh … nu ik je toch ‘aan de lijn heb’, waarom zo weinig visrecepten, vind je vis niet zo lekker of is er een andere reden? DΓ‘g Oanh πŸ˜‰

        • Ik maak niet zo vaak vis klaar, verder past het prima binnen een khd lifestyle hoor! Vandaag toevallig wel een vissoepje op het menu πŸ˜‰

  2. Hallo op hoeveel graden in de oven en hoe lang ongeveer? Dit lijkt me een geweldig recept!

  3. Hallo,
    ik zie in de commentaar spekknabbels staan maaf dit staat niet in het recept klopt dat?

  4. Hallo,
    ik zie in de commentaar spekknabbels staan maar dit staat niet in het recept klopt dat?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*