Wednesday Challenge Day Beef Teriyaki

Wednesday Challenge Day Beef Teriyaki


 

Gisteren had ik een druk dagje dus heb ik de wednesday challenge day verplaatst naar vandaag 🙂
Esther had het verzoek voor een beef teriyaki en dit heb ik ervan gemaakt! 🙂

Ingrediënten 1 persoon

4.3khd per portie

  • 1/6 courgette
  • 1 kastanje champignon
  • 10 taugétjes
  • 1/6 rode paprika
  • koriander
  • sesamzaad geroosterd
  • komkommer
     
    Marinade:
  • 1/2 limoen
  •  1 bij 1 cm gember
  •  1 el vissaus
  •  2 el kikkoman sojasaus
  •  1/2 stengel lente ui
  •  1/2 rode pepertje
  •  1 teentje knoflook
  •  1 el witte wijn azijn
  •   el olijfolie


Bereidingswijze:

Snijd het lente uitje en de gember fijn, pers de knoflook en meng alle ingrediënten voor de marinade samen
Laat de biefstuk hierin marineren voor het liefst een paar uur
Bak dan de biefstuk om en om voor 2 minuten, schep af ent toe was saus over de biefstuk, maar laat de biefstuk verder met rust
Snijd de groenten in stukjes en bak het met de biefstuk mee
Na de 4 minuten laat je de biefstuk rusten in aluminiumfolie voor een aantal minuten
Snijd dan de biefstuk in platjes en maak het bord op met de groenten
Maak het af met wat koriander en sesamzaadjes en klaar is keer! 🙂

Na het bakken van de biefstuk en groenten de overgebleven jus niet weggooien
Dit is namelijk heerlijke jus om over je biefstuk heen te doen 🙂

 

3 Reacties

  1. Laurentina

    het vlees staat niet bij de ingredieenten opgenoemd

  2. Hmmm ziet lekker uit.
    Welke vissaus gebruik je? ?☺

    Mbt je week menu’s uit het boek
    mag je trouwens deze door elkaar gooien of andere recepten uit het boek gebruiken? Of kloppen dan de max. khd per dag niet meer?

    • Hoi Peetje,

      Ik gebruik de vissaus die je tegenwoordig bij de AH kunt kopen. ☺️ En wat betreft de weekmenu’s: Je kunt er altijd een eigen draai aan geven. Als het maar in je dagtotaal van 20-30 khd past ☺️

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*