Vanille pannenkoeken met warme bessensaus

De zomervakantie zit erop en het normale ritme is weer begonnen.. Ik heb de afgelopen weken zo intens genoten van familie die vanuit het buitenland over waren gekomen, van spelletjes en bbq festijntjes in de achtertuin en als afsluiter ons weekje weg met z’n drietjes. Het is ineens zo stil en rustig in huis, fijn om bij te komen van de vakantie en natuurlijk weer heerlijk om in alle rust te keuvelen in de keuken.

Vanochtend heb ik ontbeten met deze vanille pannenkoekjes met een warm sausje van blauwe bessen. Voor vanmiddag wil ik lekkere crumble gebakjes maken. Daar heb ik heel veel zin en trek in!

Bessen bevatten meer koolhydraten in vergelijking met bijvoorbeeld aardbeien of frambozen, dus als je wilt minderen in koolhydraten kun je natuurlijk ook altijd kiezen voor een warme aardbeien of frambozen sausje!

Ik heb de pannenkoeken gemaakt met deze pannenkoekenmaker. Meer recepten met de pannenkoekenmaker vind je hier! Je kunt ze ook in de oven maken met bijvoorbeeld deze bakvorm.

Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Vanille pannenkoeken met warme bessensaus

  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Porties: 1 portie
  • Aantal koolhydraten: 11 g khd per portie

Ingrediënten

Bessensaus:


Bereidingswijze

Zet de pannenkoeken maker aan en draai de temperatuur regelaar op de lage warmtestand zodat het streepje recht in het midden staat.
Doe in beide vormen een beetje kokosolie of spray het in met olijfolie.
Meng alle ingrediënten tot een egaal mengsel.
Verdeel het mengsel over drie vormpjes en bak de pannenkoeken ongeveer 5 minuten goudbruin in het apparaat.

Maak de bessensaus door de bessen, citroensap, erythritol en water in een pannetje op een klein vuurtje te koken totdat de saus is ingedikt.

Leg de pannenkoeken op een bordje en schep daar de warme bessensaus over.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, pannenkoek, pannenkoeken, broodje, brood, broodjes, pesto,

Heb je mijn e-book makkelijke en eenvoudige recepten al gezien?

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.