Broccoli ovenschotel

Ik heb een heerlijke romige en smaakvolle koolhydraatarme ovenschotel met broccoli gemaakt. Niet alleen lekker met broccoli maar ook met bijvoorbeeld bloemkool, pastinaak en andere groenten! Hij is super makkelijk om te maken en ook ideaal om van tevoren voor te bereiden. Bak het voordat je gaat eten nog een half uur in de oven en je kunt smikkelen! Een combinatie van broccoli en pastinaak is een absolute aanrader. En wat dacht je van kipfilet of bokjes spek? Allemaal heerlijk!

Klik hier voor meer diner recepten!

Bekijk mijn boeken hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Broccoli ovenschotel

  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • Porties: 3 porties
  • Aantal koolhydraten: 8 g khd

Ingrediënten

  • 350 g broccoli
  • 25 g ui
  • 1 knoflook teentje
  • 200 g champignons
  • snufje peper
  • snufje zout
  • snuf Italiaanse kruiden
  • 1/2 bouillonblokje
  • 150 g roomkaas
  • 150 ml slagroom
  • 25 g geraspte kaas

Bereidingswijze

Snijd de broccoli in roosjes en kook het beetgaar in een pan met water.
Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en fruit het in een pan met olijfolie.
Snijd ondertussen de champignons in stukken en bak het samen met de kruiden bij de uitjes in de pan.
Voeg na enkele minuten de roomkaas, slagroom en bouillon toe, laat het ongeveer 5 minuten pruttelen en bak de broccoli de laatste minuut mee.

Verwarm ondertussen de oven voor op 160c.
Schep het geheel in een ovenschaal en strooi de kaas erover.
Bak de ovenschotel ongeveer 25 minuten goudbruin in de oven.


Sleutelwoorden: ovenschotel, broccoli, koolhydraatarm, glutenvrij, keto, low carb,

Heb je mijn ebook, snelle, makkelijke toegankelijke recepten al gezien?

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.