Pompoen cake met cheesecake stukjes

Gisteren maakte ik deze overheerlijke pompoen cake met stukjes cheesecake! Zo genieten en al helemaal met de herfst op komst. Pompoen puree maakt baksels lekker smaakvol en moist. Het zorgt er ook voor dat baksels niet te droog worden net zoals geraspte wortel, courgette en appelmoes daarbij kunnen helpen. De cheesecake vulling en topping maakt het daarbij ook nog eens lekker romig. En ik vind pompoen in combinatie met herfstige kruiden èn cheesecake gewoonweg een fantastische combinatie!

Het allerlekkerst vind ik om het plakje cake nog even 2 a 3 minuten in de oven te bakken. Zo heerlijk een warme plak cake met een heet bakkie thee…

Ik heb de chocolade cake gebakken met deze BPA vrije bakvorm.

Klik hier voor meer cake recepten!

Bekijk mijn boeken hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pompoen cake met cheesecake stukjes

  • Bereidingstijd: 1 uur en 10 minuten
  • Porties: 7 plakken
  • Aantal koolhydraten: 3,5 g khd per plak

Ingrediënten

Cake:

Cheesecake:


Bereidingswijze

Verwarm de oven op 150c.
Mix alle ingrediënten voor de cake (behalve de boter) tot een luchtig beslag.
Voeg als laatst de boter toe en schep de helft in de bakvorm.
Schep ongeveer 3 el cheesecake speelt erover en verdeel de rest van het cakebeslag erbovenop gevolgd door de rest van het cheesecake beslag.
Bak de cake 55-60 minuten in de oven. Check of de cake gaar is met behulp van een sate prikker.
Als je de sate prikker in het midden van de cake prikt, moet de prikker er droog uit komen.

 

Ik vind het het allerlekkerst om een plakje cake nog 2 a 3 minuten in de oven te bakken.

Sleutelwoorden: koolhydraatarm, koolhydraatarme, glutenvrij, glutenvrije, cake, cheese, cheesecake, pompoen, pumpkin,

Heb je mijn ebook, snelle, makkelijke toegankelijke recepten al gezien?

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.