Ingrediënten
- 25 g uien
- 2 teentjes knoflook
- 400 g tomatenblokjes uit blik
- 50 g paprika
- 2 tl komijnpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 1/2 tl chilipoeder
- snuf peper
- snufje zout
- 1/2 blokje bouillon
- 3 eieren
- 25 g geraspte kaas
Bereidingswijze
Snipper het uitje en de knoflook en fruit het in een pan met olijfolie.
Snijd de paprika in stukjes en voeg na een minuut de paprika, tomatenblokjes, kruiden en bouillon toe.
Breng het aan de kook, laat het even pruttelen en breek de eitjes boven de pan.
De Shakshouka is klaar zodra de ei gaar is. Plaats eventueel een deksel op de pan om de ei sneller gaar te laten koken.
Sleutelwoorden: Shakshouka, ei, tomatensaus, lunch, brunch, koolhydraatarm, low carb, keto,