Ingrediënten
Cake:
- 200 g amandelmeel (klik)
- 75 g bruine suikervervanger (klik)
- 2 tl vanille-extract (klik)
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- 1 tl baking soda
- snufje zout
- 1 el kaneel
- 1/2 tl nootmuskaat
- 1/2 tl gemberpoeder
- 1/4 tl kruidnagelpoeder
- 125 g pompoen puree
- 50 g roomboter op kamertemperatuur
Cheesecake:
- 1 ei
- 150 g roomkaas
- 15 g erythritol (klik)
- 0,5 tl vanille-extract (klik)
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 150c.
Mix alle ingrediënten voor de cake (behalve de boter) tot een luchtig beslag.
Voeg als laatst de boter toe en schep de helft in de bakvorm.
Schep ongeveer 3 el cheesecake speelt erover en verdeel de rest van het cakebeslag erbovenop gevolgd door de rest van het cheesecake beslag.
Bak de cake 55-60 minuten in de oven. Check of de cake gaar is met behulp van een sate prikker.
Als je de sate prikker in het midden van de cake prikt, moet de prikker er droog uit komen.
Sleutelwoorden: koolhydraatarm, koolhydraatarme, glutenvrij, glutenvrije, cake, cheese, cheesecake, pompoen, pumpkin,