Ingrediënten
Zoetzure saus
- 25 g uien
- 1 teentje knoflook
- 100 ml suikervrije ketchup (klik)
- 2 el sojasaus
- 200 g blik gepelde tomaten
- 15 g erythritol (klik)
- 20 ml witte wijnazijn
Omelet
- 75 g prei
- 40 g rode puntpaprika
- 100 g kastanjechampignons
- 9 eieren
- 50 g bamboespruiten (blikje)
- 1/2 blokje bouillon
- peper
Bereidingswijze
Snipper het uitje en kneus het knoflookteentje.
Fruit het in een pan met kokosolie en voeg vervolgens de ketchup en de rest van de ingrediënten toe.
Zodra het kookt, draai je het vuur zacht en laat je het enkele minuten pruttelen.
Snijd de prei, paprika en champignons in stukjes en meng het samen met de eieren, bamboespruiten, het bouillonblokje en peper.
Verwarm wat kokosolie in een pan, giet de 1/3 van het omelet-mengsel in de pan en bak het omeletje goudbruin aan beide kanten.
Klap het omeletje dubbel en serveer het op een bord met daaroverheen de zoetzure saus. Herhaal dit bij de andere 2 porties.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, omelet, foe, yong, hai, chinees, ei, omelet, zoet, zuur, saus,