Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kippenbouten uit de oven

  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • Porties: 2 personen
  • Aantal koolhydraten: 7 g khd per persoon

Ingrediënten

  • 2 kippenbouten
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • snuf peper
  • Olijfolie
  • 100 g paprika
  • 100 g peen
  • 60 g tomaat
  • 50 g uien
  • 4 knoflook teentjes
  • 3 el balsamico azijn
  • takje tijm
  • salie

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 175c hetelucht.
Marineer de kippenbouten met de kruiden en een scheutje olijfolie.
Leg de kippenbouten in een ovenschaal, snijd de groenten, ui en knoflook in stukjes en leg het bij de kippenbouten in de ovenschaal.
Leg de tijm en salie erbij, besprenkel het geheel met balsamicoazijn en olijfolie en bak het 35a40 minuten in de oven.


Sleutelwoorden: koolhydraatarm, low carb, keto, ovenschotel, kip, kippenbouten,