Ingrediënten
- 75 g blauwe bessen
- 225 g amandelmeel (klik)
- 40 g erythritol (klik)
- 1 tl vanille-extract (klik)
- 3 eieren
- 75 g gesmolten roomboter
- 55 ml ongezoete melk
- 35 ml citroensap
- 1 tl citroenrasp
- 1 tl baking soda
- 1 tl appelazijn
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- Optioneel: Kaneel of koekkruiden
Frosting:
- 100 g roomkaas
- 20 g zachte roomboter
- 10 g erythritol (klik)
- 1 tl vanille-extract (klik)
- Optioneel: citroensap of citroenrasp
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160c.
Meng alle ingredienten tot een egaal mengsel en schep het in de bakvorm.
Bak de cake 40 a 45 minuten goudbruin in de oven.
Maak ondertussen de frosting door de roomkaas te mengen met boter, erythritol en vanille. Verdeel de frosting over de cake zodra deze is afgekoeld.
Sleutelwoorden: koolhydraatarm, glutenvrij, koolhydraatarme, glutenvrije, cake, blauwe bessen, frosting, citroen, gebak,