Zuurkool pompoen-knol ovenschotel

Zuurkool pompoen-knol ovenschotel


 

Er ligt een dun laagje ijs op de sloten.. Het is koud!
Ik heb daarom deze ochtend een “winterse” zuurkool pompoen-knol ovenschotel gemaakt
Na het werk alleen nog even in de oven en ik kan genieten! πŸ™‚

IMG_1497

 

IngrediΓ«nten 5 personen

6.7khd per persoon

  • 700 gram gehakt
  • 200 gram spek
  • 500 gram zuurkool
  • 250gram knolselderij
  • 600 gram pompoen
  • 4 kastanjechampignons
  • 1/2 ui
  • snufje knoflookpoeder
  • snufje paprikapoeder
  • 2 a 3 tl kerrie
  • 1 el mosterd
  • 100 gram geraspte kaas
  • 1 rookworst

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200c
Verwijder de schil van de pompoen en knol en snijd het in grove blokjes
Kook de knol en pompoen beetgaar in een pan met water
Giet de blokjes af en stamp het fijn
Bak ondertussen de spekblokjes in een pan tot ze crispy zijn
Doe dan een gesneden ui en het gehakt erbij en bak het samen met de mosterd, knoflookpoeder, paprikapoeder en kerrie
Snijd de kastanjechampignons in reepjes en doe de champignons bij het gehakt
Als het gehakt gaar is doe je het gehakt in een ovenschaal
Gevolgd door de uitgelekte zuurkool, vervolgens de gestampte pompoen en knol en tot slot de geraspte kaas
(je zou de rookworst in stukjes kunnen snijden en die verdelen over de zuurkool)
Bak de ovenschotel af in de oven voor 30min totdat de kaas mooi goudbruin is geworden
Ondertussen kun je de rookworst bereiden

Klaar is kees! Een verassende zuurkool pompoen-knol ovenschotel!

Eet smakelijk πŸ™‚

3 Reacties

  1. Tjitske Hoekstra

    Kun je de zuurkoolstam ook met pastinaak maken ipv knolselderij.

    Tjitske

  2. Vanavond genoten van een maaltijd geΓ―nspireerd op dit recept. Ipv pompoen heb ik bloemkool gebruikt en het spek toch even achterwege gelaten ivm de calorieΓ«n. Het was heerlijk!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*