Zuurkool ovenschotel

Zuurkool ovenschotel

Een zomerstorm vandaag, voelt aan als een hele slechte herfstdag.
De daken vliegen van de huizen,
bomen zijn omver gewaaid, de takken liggen het en der over de weg..
Wat doe ik dan?
Ik pas het avondeten aan op het weer en maak een “seizoens adequaat” maaltje..
Een zuurkool ovenschotel it is! ๐Ÿ˜€

Ingrediรซnten 4 personen:
4.8khd per persoon

1 bloemkool
350gram gehakt
4 champignons
1 rookworst
125gram spekblokjes
50 gram geraspte kaas
250 gram zuurkool
1 tl mosterd
1 tl sambal
1 el kerriepoeder
1 tl nootmuskaat

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180c
Snijd de bloemkool in roosjes en kook deze totdat ze zacht zijn in een pan met water
Laat de zuurkool uitlekken in een vergiet
Bak ondertussen de spekblokjes in een pan en voeg als ze gebakken zijn het gehakt toe
Snijd de champignons in stukjes en voeg dit toe samen met alle kruiden en bak dit totdat alles gaar is en op smaak
Als de bloemkool zacht is pureer je dit met een staafmixer en voeg je daar wat nootmuskaat bij

Vul daarna de ovenschaal, eerst met het gehakt mengsel (ik giet het vleesvocht af), vervolgens de zuurkool, daarbovenop de rookworst
Dan de bloemkool en tot slot de geraspte kaas.
Doe de schotel voor 30minuten in de oven totdat er een goudkleurig laagje verschijnt
Eet smakelijk!

31 Reacties

  1. Was echt heerlijk de zuurkool ovenschotel, die gaat in de herhaling!

  2. Chantal

    Nou….5 mei…warmste bevrijdingsdag ooit. En deze schotel smaakte heeeeerlijk !

    • Haha! Ja past goed bij het seizoen ?
      Fijn dat het heeft gesmaakt Chantal!

      Groetjes Oanh

  3. Heeeerlijk, ik heb alles in 2 kleinere ovenschalen gedaan (Actuon โ‚ฌ 2,49 p.s.) Voor mijn man met aardappel puree en voor mij met bloemkool puree. Smullen!!!
    Mij. Sambal is erg pittig dus ik doe er de volgende keer iets minder in deze gaat nog vaak gemaakt worden…..

  4. Ik heb jouw boek gekocht een week geleden ivm ontstekingen die ik steeds ontwikkelde in mn darmen en dus koolhydraat arm moest gaan eten.

    Echt. Elk gerecht is GEWELDIG! Zo lekker! En mosterd door de gehaktballen heen is een super idee!
    En deze zuurkool was echt zo mega lekker!
    Kan niet wachten op het volgende boek!

    X blije zangeres!

  5. Net gemaakt, wachten tot ie klaar is, ruikt zalig ??

  6. Vandaag geprobeerd en echt heerlijk. Zelfs zoon schepte uit zichzelf een tweede x op.

  7. Ziet er heerlijk uit! Wil m gaan maken voor mijn avonddienst. Is dit gerecht goed op te warmen en de volgende dag ook nog lekker?

  8. De zuurkoolschotel is bijna klaar…ben zรณ benieuwd!!!!

  9. Voor de kerst ,je boek gekregen en gisteravond de zuurkool schotel gemaakt. Staat alleen in het boek 500 gr.gehakt . Vond het toen al veel. Nu zie ik hier 350 gr.staan ,denk dat dit beter klopt. Maar het was heerlijk. Terwijl mijn man iets heeft van zonder aardappelen mmm. Dus zeker voor herhaling vatbaar. Bedankt.

  10. Vandaag deze zuurkoolschotel klaargemaakt.
    Man en dochterlief eten hun vingers er bij op,
    dus voor herhaling vatbaar zou ik zeggen.
    Hij was heerlijk!

  11. Supergoede ovenschotel! En perfect om een beetje als lunch mee te nemen de volgende dag. Die bloemkool ipv aardappel. Ik vind hem echt heerlijk!

  12. G.C.van Beek

    Heerlijk. Met z’n tweetjes echt een schotel om twee keer van te genieten. Ook zonder die vier champignons hebben mijn man en ik ervan gesmuld. Buiten in het zonnetje.

  13. Oeps vergeet iets aan te vinken!

  14. Vandaag gemaakt en was heerlijk! Maak deze schotel zeker vaker!

  15. was super lekker

  16. Heerlijke schotel. Super lekker. We hebben ervan gesmuld.

  17. Marijke

    Vandaag voor de zoveelste keer deze zuurkoolschotel gemaakt,
    Iedereen is er gek op, superrecept!

  18. Iets gemist? Moet die rookworst al geweld zijn of ‘ rauw’ ?
    Dankjewel!
    Kees

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*