Zachte fluffy tulband!

Zachte fluffy tulband!


 

Voor de challenge wilde ik in eerste instantie nougat maken, alleen moet ik daar even een dagje voor uit trekken! (Sorry Ellis ๐Ÿ˜› )
Ik ben verder gegaan met plan B en dat was deze tulband! Want wat is kerst immers zonder een lekkere tulband ๐Ÿ™‚

Hier komt het recept!

Ingrediรซnten 12 plakjes

1.2khd per plakje

 

Garnering:

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven op 180c. Klop het eiwit stijf met een sufje zout in een vetvrije kom.
Meng de rest van de ingrediรซnten (ook de eidooiers) samen behalve de boter.
Schep de eiwitten luchtig bij de ingredienten en voeg als laatst de boter toe.
Doe het mengsel in de tulbandvorm (klik) en bak het voor 35 minuten in de oven.
Versier de tulband tot slot met Sukrin Melis (klik) en geniet!

 

Fijne dagen gewenst! X

22 Reacties

  1. Ziet er lekker uit. Wil ik zelf ook wel proberen.
    Probleem alleen is dat ik lactose intolerant ben.
    Roomboter kan ik wel vervangen door plantaardige boter.
    Maar griekse yoghurt?
    Tips?

  2. Hoi oanh,

    Klinkt weer goed, maar ik heb een vraagje kan sukrin ook vervangen worden door stevia? En is de overstand voor hete lucht ovens?
    Bedankt voor al die lekkere recepten ?

    Groet, Diana

    • Hoi Diana, De Sukrin kun je vervangen door stevia, alleen is stevia vaak bitter en worden baksels daardoor niet lekker.
      De ovenstand is inderdaad voor hetelucht oven ๐Ÿ™‚

      Groetjes Oanh

  3. Is wijnsteekbakpoeder hetzelfde als cream tartar of gewoon bakpoeder
    is het allemaal in dezelfde hoeveelheid te gebruiken

  4. Moet je de eieren echt splitsen?
    Zou t niet gewoon in 1 keer gemixt kunnen worden

  5. Oh wat ben ik blij met dit recept van een tulband. Heb vandaag de bestelling binnen gekregen met de producten die ik hiervoor nodig heb. Dus met de kerst heerlijk smullen, hoop ik. Thanx!

  6. ik heb deze cake gemaakt zoals het resept en hij is goed gelukt en mooi ,maar heeft een aardige geur als hij uit de oven komt, is dit normaal?

  7. In de oven op hoeveel graden?
    Stand hete lucht?

  8. Laurentina van Kinderen

    alles bij oanhs is hete lucht

  9. Mag ik bij de tulband ook surkin gebruiken met 0 kal. De surkin+ hebben ze uit het assortiment genomen. Hoeveel mag ik van de andere gebruiken?

    • Hoi Mieke,

      Wij hebben Sukrin+ in onze webshop, oanhswebshop.nl
      Anders kun je 2x zoveel gewone sukrin gebruiken ๐Ÿ™‚

      Groetjes Oanh

  10. Hoi oanh er staat mengen doe je dat gewoon met een lepel de ingrediรซnten door elkaar mengen.

  11. Kan je dit ook met lupinemeel maken?

  12. Hoi Oanh, wat is het alternatief voor wijnsteen bakpoeder? Mag je gewoon bakpoeder gebruiken?

  13. Is er een alternatief voor het amandelmeel wat een neutralere smaak heeft?
    bij mij thuis vindt niet iedereen de amandelsmaak een succes

  14. esmeralda van overbeek

    hoi oanh
    mijn deeg met de rest vd ingrediรซnten is erg vast/droog.
    hierdoor wordt het mengen vd opgeklopte eiwit erg lastig.
    hoort dit of doe ik iets verkeerd

  15. Kan dit ook met een snder meelsoort of de hrlft amandelmeel en iets anders,ik vind het ni.niet zo lekker die amandelmeel,zou het ook met tarwegluten kunnen

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*