Wednesday Challenge Day Worstenbroodjes

Wednesday Challenge Day Worstenbroodjes

Het is weer woensdag! Dus dat betekend: “The wednesday Challenge day” op mijn facebook blog! 😀
Dit keer waren er weer vele verzoekjes, het was lastig kiezen!
Ik ga er in ieder geval later deze week nog een paar van maken 🙂
Maar vandaag zijn het de worstenbroodjes geworden!
Het was challenge waardig, meerdere varianten geprobeerd maar nog niet helemaal tevreden..
Mijn motto, snel, makkelijk en eenvoudig was met dit gerechtje niet echt van toepassing 😛

Ingrediënten 8 worstenbroodjes:
1.4khd per worstenbroodje

1/2 bloemkool
2 eieren
1,2 el boter
snufje bakpoeder
3 el amandelmeel of 1 el kokosmeel
snufje zout
snuf chili poeder
snuf paprika poeder
8 knakworstjes

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200c
Rasp de bloemkool fijn en maak dit nog fijner met een staafmixer
Smelt de boter en voeg hier vervolgens alle ingrediënten bij en mix dit goed samen
Plaats op bakpapier een beetje mengsel, leg het worstje hier op en bedek het worstje weer voorzichtig met een laagje mengsel (probeer het zo stevig mogelijk te krijgen)
(Dit was een klusje wat een beetje geduld vereiste 😉 )
Bak de worstenbroodjes voor 25minuten in de oven
Haal ze dan van het bakpapier af en bak ze vervolgens nogmaals 20minuten

(Ze zijn goed als ze een mooi goudbruin kleurtje hebben)

Ik ga er nog een upgrade voor verzinnen 🙂
Ze zijn namelijk nog iets kwetsbaar, maar inmiddels zijn ze op, dus ze waren wel smakelijk 😉

1 Reactie

  1. Hoi Oanh, in bepaalde knakworstjes zitten best veel koolhydraten en bepaalde niet. Unox zit bijvoorbeeld best veel in maar de cocktailworstjes van de Lidl (die wel al klein zijn) zit zo weinig in waardoor ik daar best wat van mag hebben. (Gewoon als tip ook voor jou ;-)) Mijn vraag is welk merk jij hiervan hebt gebruikt voor het recept? Groetjes Eva

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*