Wednesday Challengeday gevulde koeken

Wednesday Challengeday gevulde koeken


 

De derde en de laatste challenge zijn…… Gevulde koeken!! 😀
Oorspronkelijk was het de bedoeling om stroopwafels te maken,
maar dat was geen succes zonder wafelijzer…. 😛
Ik heb toen de deeg maar gebruikt voor gevulde koeken, wat ook een verzoek was van Monique, dus dat kwam mooi uit! 😉

De volgende keer kijken hoe ik ze minder droog kan krijgen..
Dat heb ik vaak met koekjes, even iets om over te brainstormen! Maar voor de first try vind ik hem wel oké! ?

Hier is ie dan! De stroopwafel meets gevulde koek 😉

Ingrediënten 4 koekjes

1.4khd per koek

  • 4 flinke el amandelmeel
  • 50 gram boter
  • 1/2 ei
  • snufje zout
  • klein snufje kaneel
  • stevia
     
    Spijs
  • 4 flinke el amandelschaafjes of 3 flinke el amandelmeel
  • 1 eiwit
  • stevia (voor koolhydraat beperkt Ahornsiroop)

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180c
Breng de roomboter op kamertemperatuur en meng dan alle ingrediënten voor het deeg goed samen
Verpak het deeg dan in folie en leg het in de koelkast voor een uurtje
Maak ondertussen de spijs door de amandelschaafjes samen met het eiwit en stevia in de blender te malen
Bewaar was amandelschaafsel voor de garneren en het eigeel om de gevulde koeken mee te bestrijken
Als het deeg een uurtje in de koelkast heeft gestaan kun je er vormpjes uit steken
Maak dan een kleine platte bal van de spijs en leg dit op het vormpje
Leg daar dan weer een vormpje bovenop en bestrijk dan de koek met eigeel en maak het af met wat amandelschaafsel
Herhaal dit tot de ingrediënten op zijn (ik had teveel spijs dus heb wat hoge gevulde koekjes)
Bak ze voor 20minuten af in de oven en eet smakelijk!! 😀

Simpel, leuk, gezellig en lekker! 🙂

4 Reacties

  1. Wat een moeite allemaal. Petje af en laat ik nu gelukkig helemaal niet van zoet houden.
    Ben er zo blij om, maar hartige hapjes….kaas, soep, brood…sta ik voor op ?!

  2. Oanh bedoel je voor het deeg mu een half ei of 1 a 2 eieren?

  3. Hanneke van der Heiden

    Er staat in het recept dat je er eigenlijk stroopwafels van had willen maken. Ik heen wel een wafelijzer en een man die verslaafd is aan stroopwafels. Dus hoe maak ik die. De gevulde koeken zijn ook erg lekker.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*