Wednesday Challenge: Varkenshaas met venkel uit de oven

Wednesday Challenge: Varkenshaas met venkel uit de oven

Karin had een verzoekje voor een gerecht met venkel en Jeanet iets met varkenshaas
Ik heb de twee verzoekjes bij elkaar gevoegd en daar is dit ovengerecht uit gekomen!
Het is een eenvoudig, praktisch en zalig gerecht! Bedankt Karin en Jeanet! 🙂

Ingrediënten 2 personen:
2 varkenshaasjes
1 venkel
3 tommies
1/2 rode ui
4 champignons
snuf knoflookpoeder (of gekneusde tenen knoflook)
1 el balsamico azijn
2 takjes tijm
snuf oregano
snuf paprika poeder
peper
zout
3 kleine klontjes boter
olijfolie

Bereidingswijze:
Leg de varkenshaasjes buiten de koelkast zodat ze meer op kamertemperatuur kunnen komen
Verwarm de oven voor op 180c
Snijd de venkel (verwijder de top/blaadjes) en de rest van de groenten in grove stukken
Doe alles in een ovenschaal en doe de knoflookpoeder, balsamico azijn, tijm, oregano, paprika poeder, peper en zout erbij. Doe de drie klontjes boter ertussen en een scheutje olijfolie
Bak de groenten voor 35 minuten in de oven
Wrijf peper en zout over de varkenshaas en bak de varkenshaas totdat het een mooi heeft gekregen in een pan met boter
Laat vervolgens het vlees rusten en doe daarna de varkenshaasjes bij de groenten in de oven (giet het braadvocht over de varkenshaasjes) voor ongeveer 15minuten (even checken of hij rosé is, anders wat langer)

Bedankt Jeanet en Karin! Ik ga straks heerlijk genieten van dit avondmaal 🙂

 

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*