Wednesday Challenge: Stoofschotel

Wednesday Challenge: Stoofschotel

Yvonne en Diana hadden voor deze challenge het verzoekje voor een lekkere stoofschotel
Ik ben dol op stoofschotels dus vond het zeker geen probleem om deze te maken!
Het huis ruikt overheerlijk en heb nu al trek in een lekker bordje stoof 🙂
Bedankt Yvonne en Diana!

Ingrediënten:

800gram runderlappen
150gram spek
1 ui
2 teentjes knoflook
200gram champignons
1 runderbouillonblokje
3 stengels selderij
3 el rode wijnazijn
2 laurierbladeren
300gram pompoen
200gram koolraap
snufje rozemarijn
arrowroot of ander bindmiddel
water (ongeveer 400ml)
peper en zout

Bereidingswijze:

Bak de spekjes in een braadpan totdat ze knapperig zijn.
Snijd de ui en runderlappen in grove blokken en doe de runderblokjes en ui bij de gebakken spekjes en bak het voor enkele minuten
Doe de knoflooktenen, rode wijnazijn, laurierbladen, rozemarijn en het bouillonblokje erbij
Snijd de selderij en champignons in grove stukken en doe het in de pan en bak het voor enkele minuten mee
Doe dan het water bij de pan en breng het aan de kook
Als het water kookt draai je het vuur op het zachts en laat je het stoven voor minimaal 3 uur
Doe in de laatste 45 minuten de koolraap en pompoen (pompoen hoef je niet te schillen) in blokken erbij en stoof het de resterende tijd mee
Als het te waterig is kun je er arrowroot of ander bindmiddel bij doen

En klaar is dit heerlijk smakelijk winters stoofpotje! 🙂 Eet smakelijk allen!

2 Reacties

  1. Ohw, wat ziet het er allemaal super lekker uit. Ik ben een boodschappenlijstje aan het maken, maar bij dit gerecht staat niet het aantal personen waarvoor het bedoelt is

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*