Spicy Tonijn Sushi!

Sushi is een van mijn lievelings gerechten als het weekend is. Het liefst onder het genot van een lekker filmpje, chill en relaxt.

Heb je deze sushi bowl al gezien?

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Spicy Tonijn Sushi!

  • Auteur: Oanh
  • Bereidingstijd: 40 minuten
  • Porties: 18
  • Aantal koolhydraten:

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 3 nori vellen
  • 3 el mascarpone
  • 150 gram verse tonijnfilet
  • 2 el mayonaise
  • 1/2 el sriracha sambal (zie plaatje hieronder)
  • 1 avocado
  • 1 bosui
  • sojasaus
  • wasabi

Bereidingswijze

Snijd de bloemkool in roosjes en kook het beetgaar in een pan met water. Pureer de bloemkool tot puree en knijp vervolgens het vocht uit de bloemkool met behulp van een theedoek.
Meng de bloemkoolpuree bij de mascarpone.

Snijd de tonijn fijn en meng het met de mayonaise, fijngesneden bosui en de sambal.
Laat het even in de koelkast staan totdat de bloemkool is afgekoeld.
Snijd de avocado in reepjes.

Leg een nori vel met de ruwe kant naar boven en spreid het bloemkool mengsel uit over de nori vel (laat de randjes vrij)
Verdeel het tonijnmengsel in een reep aan het begin van de nori vel op het bloemkool mengsel met plakjes avocado erbovenop en rol de sushi op (gebruik zo nodig een sushi matje).
“Lijm” de sushi dicht door het uieneinde nat te maken met water voordat je het dicht rolt.

Snijd de sushi rol voorzichtig met een nat mes en leg de sushi’s op een bordje met een bakje met sojasaus en een beetje wasabi. Sprenkel er tot slot nog wat gesneden bosui over voor extra spice.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, spicy, sushi, tonijn,

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

6 Comments

  1. Oeh geweldig Oanh. Die gaan we heeel snel proberen!

  2. Hier zojuist gemaakt ,maar dan de versie uit je boek.Smaak is erg lekker alleen de vellen blijven bij mij wat harder.Komt mss omdat het bloemkool mengels al wat was afgekoeld. Denk dat door de warmte het vel soepeler word. Heb nog wat jn de koelkast staan mss dat die door het vocht nog wat zachter gaan worden ,maar toch de smaak is lekker..

    • Ohh wat leuk Nicole!
      Je zou anders ook de vellen een heeeel klein beetje vochtig kunnen maken. Alhoewel het wel per vel verschilt, de een is droger/harder dan de ander 🙂

      Groetjes Oanh

  3. Charlotte

    Hoi Oanh,

    Ook ik heb de sushi gemaakt en hij was echt heerlijk! Net zo lekker als met sushirijst. Wel had ik de bloemkool gekookt, waardoor het denk ik iets te nat bleef en de norivellen niet goed te snijden waren. Ik ga het de volgende keer met de magnetron proberen. Daar hoeft geen water bij toch? Verbrand de bloemkool dan niet?

    Groetjes Charlotte

  4. Als je niet veel tijd hebt kun je er ook een maaltijdsalade van maken. Dan hoef je niet te rollen en dan heb je toch dezelfde smaak

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.