Wednesday Challenge: Sajoer Lodeh

Wednesday Challenge: Sajoer Lodeh


 

 

Deze week waren er veel verzoekjes voor indische gerechten.
Ik ben de supermarkt ingedoken en heb thuis deze heerlijke Sajoer Lodeh gemaakt voor tonights dinner!
Helemaal niet moeilijk om te maken en het huis gaat er heerlijk van ruiken. Tasty!

Ingrediënten 3 personen

  • 2 el kokosolie
  • 1 ui
  • 1 knoflookteentje
  • 1 tl ketoembar
  • 2 cm verse loas
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 tl trassie
  • 2 kipfilets
  • 1 peen
  • 200 gram bloemkool
  • 300 gram spitskool of chinese kool
  • 250 ml kokosmelk
  • 1 biologische groentenbouillonblokje

 

Bereidingswijze:

Snijd de ui en plet het knoflookteentje. Verwarm de kokosolie in een pan en fruit de ui, knoflook, kentoembar, laos, laurierblaadjes en trassie in de pan. Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes en bak de kip voor enkele minuten gaar. Snijd vervolgens de peen, bloemkool en spitskool en doe het bij de kip in de pan. Doe na enkele minuten de kokosmelk en groentenbouillon in de pan en kook het totdat de groenten beetgaar zijn geworden. Serveer de Sajoer Lodeh eventueel met bloemkoolrijst!

Enjoy!

 

X

3 Reacties

  1. Lijkt me heerlijk en ga het zeker maken dank je wel voor het recept

  2. Spelfoutjes Laos Ketoembar xxx maar lekker gaan we maken??

  3. Ellen Brons

    Het was héérlijk! Deze houden we er in hoor! Dank je wel!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*