Wednesday Challenge: Pasen Choco Tulband

Wednesday Challenge: Pasen Choco Tulband


 

 

Er waren veel verzoekjes voor lekkere baksels voor aankomend Pasen
Broiche, paasbrood, tulband, paaseieren.. Uiteindelijk ben ik op deze paas tulband gekomen!

Hij is heerlijk, zacht, niet droog (wat vaak wel het geval is met amandelmeel baksels) en ik heb er een extra citroen-chocolade touch aan gegeven
Als je daar niet van houdt, kun je het uiteraard ook zonder doen 🙂

Ingrediënten

12khd hele paas tulband

  • 5 eieren
  • 100 gram roomboter
  • 125 gram philadelphia roomkaas
  • 150 gram amandelmeel
  • klein scheutje vanille extract
  • 1,5 el stevia kristal suiker
  • 2 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • optioneel: puurste chocolade


Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 160
Smelt de boter samen met de roomkaas en mix het tot een glad mengsel
Doe vervolgens de amandelmeel, klein kneepje citroensap, vanille, stevia, bakpoeder, zout en de eieren erbij en mix het weer totdat het een glad en luchtig mengsel is geworden
Giet de tulband vorm en bak het af voor ongeveer 55 minuten

Smelt ondertussen de chocolade au bain marie met een beetje stevia
Sprenkel de gesmolten chocolade over de paas stol en klaar is kees! 🙂

Een heerlijke zachte paas stol voor aankomend pasen 🙂

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*