Wednesday Challenge: Ovenschotel!

Wednesday Challenge: Ovenschotel!


 

Voor de tweede challenge heb ik deze overheerlijk ovenschotel gemaakt!
Ik heb de rest van de groen kool gebruikt en hij is super lekker πŸ™‚
Hier komt het recept!

 

IngrediΓ«nten 4 personen

5.6 khd per persoon

  • 800 g bloemkool
  • 125 g spekblokjes
  • 250 groene kool
  • 350 g gehakt
  • 1 tl sambal
  • snufje paprikapoeer
  • snufje uienpoeder
  • snufje knoflookpoeder
  • snufje kerrie masala
  • peper en zout
  • snufje nootmuskaat
  • 150 g geraspte kaas

 

Bereidingswijze:

Snijd de bloemkool in roosjes en kook de bloemkool beetgaar in een pan met water.
Bak ondertussen de spek krokant en doe daarna het gehakt bij de spekblokjes samen met de paprikapoeder, uienpoeder, knoflookpoeder, kerrie masala, peper en zout.
Snijd de groene kool in kleine reepjes en blancheer de kool beetgaar.
Giet de bloemkool goed af en pureer de bloemkool. Giet de groene kool reepjes goed af en doe het bij de gepureerde bloemkool in de pan. Ik heb de pan op een laag vuurtje gezet zodat het vocht er nog uit wordt verdampt.
Verwarm de oven op 200c.
Doe het gehakt in een ovenschaal, gevolgd door de “stamppot” en strooi tot slot de geraspte kaas over het geheel.Doe de ovenschotel 30 minuten in de oven totdat de kaas goudbruin is geworden.

Eet smakelijk allemaal! πŸ™‚

 

3 Reacties

  1. Het is een heerlijk gerecht,ik heb alleen de groenekool er rauw doorgedaan vanwege de bite.

  2. Vandaag gaan we dit proberen! Maar de nootmuskaat moet zeker door de bloemkoolpuree?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*