Wednesday Challenge: Koeken!

Wednesday Challenge: Koeken!


Vandaag heb ik deze koeken gemaakt voor de wednesday challenge
Het moesten een soort van bastognekoeken worden, alleen zijn de koeken zonder kandijsuiker en kandijsiroop geen bastognekoeken
Maaar dat maakt deze koeken niet minder lekker! Ze hebben een lekkere bite en zijn heerlijk!
Ik ga van de koeken genieten onder het genot van een heerlijke bak thee 🙂

Het recept liet even op zich wachten, maar hier komt ie!

Ingrediënten 5 koeken

  • 25 gram boter
  • 70 gram amandelmeel
  • 1/2 ei
  • 1/2 tl vanille aroma
  • 2 el stevia
  • 2 tl koekkruiden
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl speculaaskruiden
  • 1/2 tl bakpoeder
  • snufje zout

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven op 180 graden.
Smelt de boter en meng alle ingrediënten bij elkaar
Maak 5 koekjes van het beslag op een vel bakpapier
Bak de koeken voor 25 minuten in de oven totdat ze krokant zijn (eventueel langer bakken totdat ze hard zijn gebakken)

Erg simpel en erg lekker!

18 Reacties

  1. Sylmarke

    Heerlijk ga ik ook een keer maken, ook lekker als toetje, koekje verkruimelen, monchou beetje stevia, en een paar blauwe bessen…mmmmmm heerlijk! Bedankt voor het recept!

  2. jolanda smit-veerman

    1/2 ei????? of 1 a 2 eieren haha

  3. jolanda smit-veerman

    hoe kan ik nu een half ei krijgen?? snap deze echt niet hahah

  4. Ik heb ook de dubbele hoeveelheid gebruik en had 10 heerlijke koekjes. Straks nog meer maken en meenemen naar de camping.?

  5. Zijn koekkruiden niet hetzelfe als speculaaskuiden?

    • Ja in principe wel Anouck! ?

      • Ik vraag het omdat er zowel koek- als speculaaskruiden in het recept staan én ook nog kaneel (dat een ingrediënt zou moeten zijn van die koek- en speculaaskruiden).

        Dan iets anders: ik heb dit recept dus geprobeerd te maken, maar bij mij waren de koekjes na 20 minuten nog zacht, maar wel donkerbruin/bijna zwart. Waarschijnlijk doe ik iets fout, maar wat dan?

  6. Laurentina van Kinderen

    ik heb de koekjes gebakken alle tijden aangehouden en ovenwarmte
    maar helaas veel te donker !!! brr haasr zwart
    ik denk haast dat de kaneel er uit gelaten moet worden dat dat net teveel is bij de koken speculaaskruiden

    • Oh wat jammer Laurentina! Alle ovens verschillen weer van elkaar en ik denk dat het bij jou makkelijk op 160c kan! Ik hoop dat het evengoed nog goed komt.

      Groetjes Oanh

  7. Ik heb gisteren de koekjes gemaakt, ze zijn super goed gelukt alleen zijn ze wel erg droog. Kan ik dit op een manier oplossen?

  8. Zojuist de koekjes gemaakt. Echt heeeeerlijk! Dit is een blijvertje.

  9. Ze waren bij mij ook zwart en niet van een te hete oven ik had ze er zelfs al eerder uitgehaald dan de voorgestelde tijd, ze waren ook nog echt niet gaar van binnen, maar wel donkerbruin met zwarte randen.
    Volgens mij een foutje in het recept?
    4 theelepels koek-,speculaas- en kaneel kruiden lijkt mij toch wel erg veel op dit super kleine beetje deeg. Jammer van het werk en de ingrediënten.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*