Wednesday Challenge Kip Ragout

Wednesday Challenge Kip Ragout

Linda en Ilse hebben kipragout voor de Wednesday Challenge day geopperd
Ilse heeft mij wat ideetjes gegeven, namelijk de broccoli, kerrie en kaas
Zelf heb ik nooit ragout gegeten met die ingrediënten, maar ik was erg benieuwd naar de smaak!

Dit is het uiteindelijk geworden, naar mijn mening erg smakelijk! Bedankt Linda en Ilse 🙂

IMG_7360

Ingrediënten 4 personen (kleine porties)
7.5khd per portie

2 kipfilet
1/4 stronk broccoli
1 ui
1 laurierblaadje
1 bouillonblokje
150 gram champignons
2 plakken kaas
snufje kerrie
80gram roomkaas
arrowroot
Kokosolie of boter

(Tip van Ilse, lijkt me ook heerlijk met bloemkool rijst ivm broodje)

Broodje:
1 ruime el boter
4 el amandelmeel
1 ei
2 el geraspte kaas
snufje bakpoeder

Bereidingswijze:

Kook de kip in een pan met ruim kokend water
Voeg daar 1/2 ui bij, het laurierblaadje en het bouillonblokje
Als de kip kookt, het vuur op een lage stand 45min door laten koken
Doe in het laatste kwartiertje de in stukken gesneden broccoli in de pan
Na de 45 min haal je de kip uit de pan en laat je de bouillon afkoelen

Snijd ondertussen de ui in kleine stukjes en de champignons in stukken
Fruit de ui en champignons in een pan met kokosolie of boter
Snijd dan de kip in blokjes, een snuf kerrie en voeg dit bij de champignons en giet er een beetje bouillon bij
Doe dan de plakjes kaas erbij en roer het samen zodat de kaas smelt
Giet er dan nog een beetje bouillon bij (het moet niet te waterig worden, maar ook niet te droog)
Vervolgens kan de roomkaas erbij en meng dit goed samen
Als het te waterig is kun je arrowroot gebruiken
Ik heb een beetje bouillon in een bakje gegoten, daar de arrowroot bij gedaan en goed gemengd om brokjes te voorkomen
Vervolgens heb ik het bij de rest gedaan totdat ik het juiste textuurtje kreeg

Voor het broodje smelt je de boter in de magnetron op volle toeren voor 40sec
Vervolgens voeg je alle ingrediënten samen en meng je alles goed door elkaar
Bak het broodje af in de magnetron voor 1.5minuut
Laat het een beetje afkoelen, haal de kern eruit en schep de ragout in het broodje

Klaar is kees! Een smaakvolle ragout 🙂

7 Reacties

  1. Hoi Oahn,

    Hoeveel gram is een eetlepel? Soms is het een flinke eetlepel en soms een normale.

    Alvast dank voor je reactie.

  2. Oanh, bak je met de ingrediënten zoals omschreven één broodje of 4 ??

  3. Hallo Oanh,
    Zijn de ingrediënten voor 1 broodje of voor 4?

  4. Chantale Smolders

    Als de kip 45 min gekookt moet worden is die dan niet taai? Lijkt me toch wel lang.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*