Wednesday challenge: Käsekuchen

Wednesday challenge: Käsekuchen


 

Deze Wednesday Challenge liet even op zich wachten omdat ik oorspronkelijk een karamel dessert wou maken
Helaas werd dat een ravage en ben ik verder gegaan met plan B, de Käsekuchen!
Ook erg lekker en goed gelukt 🙂
Ik zal een ander keertje verder gaan met het karamel dessert wanneer ik weer wat moed heb verzameld om nog een poging te wagen 😉

Ingrediënten 4 mini puntjes

2.5khd per puntje

  • 60 gram amandelmeel
  • 15 gram gebroken lijnzaad
  • 20 gram gesmolten boter
  • kaneel optioneel*
  • 1 eiwit
  • 120 gram volle kwark
  • 2 eieren
  • 20 gram gesmolten boter
  • 1 a 2 tl vanille aroma
  • geraspte citroenschil
  • 3 el stevia kristal suiker

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180c.
Maak de korst door de amandelmeel samen met de gebroken lijnzaad, boter, (kaneel als je dat lekker vindt) en het eiwit te mengen
Vet het springvormpje in (12cm) en verdeel het amandelmeel mengsel over de vorm
Bak de korst 15 minuten in de oven

Maak ondertussen de vulling door de kwark, eieren, geraspte citroenschil, , vanille aroma, gesmolten boter en de stevia te mengen
Als de korst klaar is, giet je de vulling in het springvorm en bak je de Käsekuchen voor 35 minuten
Laat het taartje een half uurtje afkoelen in de koelkast voordat je het taartje aansnijdt

Best makkelijk om te maken en zeer smakelijk! 🙂 Bedankt voor je verzoekje Yolanda! 🙂

7 Reacties

  1. Oanh, heel hartelijk bedankt voor dit recept. Ik ben van origine Duitse en was altijd dol op de Käsekuchen van mijn moeder. Ik ga binnenkort dit recept zeker maken.

  2. Hoi Oanh
    Mag/kan de “suiker” eruit gelaten worden?
    Dank je wel alvast

    • Zoetstof of stevia maakt het wel compleet Marti! Maar uiteraard hoef je dat niet perse te gebruiken 🙂

      Groetjes Oanh

  3. Heerlijke recepten heb je op jouw website Oanh! En ze zien er stuk voor stuk om op te eten uit!

    Ik heb alleen een vraag: Je gebruikt vaak boter in bak recepten. Kan ik dit ook vervangen door zonnebloem olie gezien daar veel minder verzadigde vetten inzitten?

    • Hoi Hanna,

      Bedankt voor je compliment!
      Je zou de boter kunnen vervangen door kokosolie of andere oliën, alleen worden baksels daar wel droger door. Dan zou je eventueel meer olie of ei voor kunnen gebruiken afhankelijk van het recept 🙂

      Groetjes Oanh

  4. Marieke

    Altijd gedacht dat er in Käsekuchen KAAS zat… :-S Haha deze ga ik snel eens proberen! Dankjewel voor het recept!

  5. Anja Verstegen-Mettner

    Welke aantallen heb ik nodig voor een normale taart. Doorsnee ongeveer 25cm?

Laat een reactie achter op Oanh Cancel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*