Wednesday challenge: Friese Oranjekoeken

Wednesday challenge: Friese Oranjekoeken


Er waren een aantal verzoekjes voor de Friese Oranjekoeken binnengekomen.
Ik ben nog niet helemaal tevreden over de textuur (wijkt iets af van de originele koeken) maar dat doet gelukkig niets af aan de smaak! 🙂
Hij is daarentegen wel makkelijk om te maken en leuk om te maken voor je gasten 🙂

Ingrediënten 4 Friese Oranjekoeken

4.4 khd per koek

Spijs

  • 75 gram amandelmeel
  • 10 g stevia kristal suiker
  • 30 ml ei
  • 1/4 tl kardemom
  • 1/4 tl kaneel
  • rasp van 1/2 citroen

 

Koek beslag

  • 1 ei
  • 15 gram stevia kristal suiker
  • 30 gram boter
  • 200 gram amandelmeel
  • 30 gram roomkaas
  • 2 tl kaneel

 

Garnering

  • 15 g stevia poedersuiker
  • 10 g griekse yoghurt
  • 1 el water
  • 1 el bietensap

Bereidingswijze

Meng alle ingrediënten van de spijs, rol het in vershoudfolie en leg het in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180c
Maak dan de koeken door de boter te smelten en alle ingrediënten te mengen tot een mooi deeg.
Vet een bakvorm in van 15x15cm. (ik heb een andere bakvorm gebruikt maar vond ze te hoog)|
Verdeel het deeg in tweeën en maak er twee gelijke plakken van met behulp van een vel bakpapier (ter grootte van de bakvorm)
Haal de spijs uit de koelkast en rol het in een plak ter grootte van de bakvorm.
Leg een plak deeg in de bakvorm, gevolgd door de spijs en daarbovenop weer een plak deeg.
Bak voor 25 minuten in de oven.

Maak ondertussen de garnering door de ingrediënten te mengen en roer tot een mooi glazuur.
Snijd de koek in 4 stukken en garneer de koeken als ze zijn afgekoeld met het glazuur.

Klaar zijn de vrolijke friese oranjekoeken! 🙂

Geniet! X

6 Reacties

  1. Margareth van Tol

    Ga dit ook een keer proberen; maar mis eigenlijk hoeveel Kha’s deze oranjekoeken bevatten

  2. Wat een leuk recept. Die wil ik wel proberen. Dank je wel, Oanh!
    Ik heb nog een vraagje: hoe kan ik het aantal koolhydraten berekenen?

  3. Lekkere recepten maar ik kan maar niet ontdekken hoe ik ze kan printen ??

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*