Flammkuchen

Vandaag deel ik deze klassieker! Deze populaire flammkuchen uit het jaar 2016, een van de meest bezochte recepten ooit en helemaal terecht! Hij is namelijk super lekker en een echte must-bake! Je maakt de lekkerste combinatie met de basis van dit recept, maar moet zeggen dat dit wel mijn favorietje is hoor!

Klik hier voor meer pizza recepten!

Bekijk hier mijn favoriete kruidenpotjes voor een georganiseerde keukenla!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Flammkuchen

  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Porties: 1
  • Aantal koolhydraten: 5.2 g khd

Omschrijving

Ik heb deze springvorm gebruikt.

Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.


Ingrediënten


Bereidingswijze

Verwarm de oven op 175 graden.
Meng de eieren met de amandelmeel, xanthaangom, huttenkase en 75 g geraspte kaas tot een beslag.
Doe het beslag in een springvorm en bak vervolgens voor 20 minuten in de oven.
Snijd de ui vervolgens in dunne ringen.
Smeer de creme fraiche over de bodem en verdeel de gesneden ui en spekreepjes over de creme fraiche.
Strooi tot slot de oregano, peper en 15 g geraspte kaas over de flammkuchen en bak nogmaals voor 15 minuten in de oven.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, flammkuchen, pizza

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

54 Comments

  1. Als ik uitga van maximaal 100 gram kaas in totaal per dag dan is dit al de dubbele hoeveelheid of is het voor 2 personen?

    • Geraspte kaas en cottage cheese hebben hele andere voedingswaarden. Dit recept is voor 1 persoon en kan ook als het in je dagtotaal past ☺️

  2. petra dirkx

    lijkt me super lekker, maar als ik dit maak wat zal ik er dan bij eten, het is toch de bedoeling dat ik 2/3 van mijn koolhydraten uit groenten haal?

  3. Marianne Vijfvinkel

    Die ga ik zeker maken mmm

  4. Lekker receptje voor het weekend !!

  5. Emmy van Wijk

    Gisteren gegeten met een salade. Toprecept! Lekkâh.

  6. Ik heb de echte flamkuchen op een terras bij een heerlijk fris wit wijntje gegeten als borrwlhapje. Dat kan dus ook, gewoon als tapas hapje / borrwlhapje voor een speciale avond maken

  7. Hoi Oanh,

    Vandaag dit gerecht gemaakt.
    En oooohhhh wat was het lekker.

    Alleen euh…. Moet de rozemarijn er wel of niet bij??
    Staat namelijk niet bij de ingrediënten en wel in het recht.. 😉
    Ik heb het weggelaten omdat ik het niet had.

    En ook dit recept staat bij onze favorieten.

    Groetjes
    Christien

  8. Hai,

    Ik wil het morgen maken. Ziet er zo lekker uit! Moet er bakpapier in het bakblik wanneer ik de bodem ga maken?
    Groetjes

    • Hoi Marieke,

      Ja het bakpapier moet in de springvorm en daarna doe je de bodem erin! ☺️

      Groetjes Oanh

  9. bea van den bovenkamp

    hallo oan,wat kan ik ipv amandelmeel gebruiken,aangezien we allergisch zijn voor noten.
    groeten bea

  10. Oh deze was heerlijk !! Echt een blijvertje ?

  11. Ik zeg op naar 24kitchen! Ik ga dit gerecht vandaag uitproberen!

  12. In je recept spreek je van eieren meervoud, bij de ingrediënten staat 1 ei! Is het met maar 1 ei?

  13. Kan je huttenkase vervangen door iets anders ?
    En kan je hier een pizza variant van maken ?

    • Voor dit gerecht is de huttenkase niet echt gauw te vervangen met iets anders. Het zou denk ik het recept teveel veranderen. En je kunt de Flammkuchen prima omtoveren in een Pizza! 🙂

  14. Kan ik de bodem ook al een avond van te voren maken en afbakken,
    dan de andere dag de vulling erin en dan de oven in?

  15. Ik heb vandaag de flammkuchen gemaakt.
    Had dubbele hoeveelheid gemaakt omdat ik alleen een grotere springvorm heb dan de aangegeven 16cm.
    De bodem was aan de bovenkant goed maar daaronder was het enorm nat, is de bodem soms te dik?
    Wat doe ik fout?
    Overigens de smaak was heerlijk.

    • Hoi Saskia,

      De bodem is inderdaad niet droog of knapperig dus dat kan wel kloppen hoor! Je zou hem eventueel nog kunnen omdraaien 🙂

      Groetjes Oanh

  16. Marianne Schellekens

    oh my goodness hij was heerlijk

  17. Ik hoop dat dit recept in je nieuwe boek staat! Want ik krijg je recepten NIET meer uitgeprint Oanh!

  18. Dit is echt een heerlijk recept.
    Heb er gelijk 2 gemaakt. Op de ene heb ik nog een restje zuurkool gedaan en op de andere een rest spinazie. Ook erg lekker en daardoor meteen wat groenten binnen.. Dit ga ik zeker vaker maken. Bedankt

  19. marian de lange

    hallo Oanh, is dit geen machtig gerecht met de creme fraiche en huttenkase?

  20. Ik heb hem net gemaakt en hij is super lekker

  21. Annelies Veldkamp

    Wow…verrukkelijk,,blijvertje!!

  22. Hoi, kan ik ook ergens de calorieën van de recepten vinden?

    • die calorieen zou ik ook graag willen weten, eigenlijk bij alle recepten.
      Mijn dokter raadde mij aan om en de kh en de calorieën bij te houden en ik heb gemerkt dat dat voor mij het beste werkt.
      Dus Oahn als je toch aan het rekenen bent voor de KH is het dan erg veel werk om ook de calorieën erbij te zetten?
      Ik heb je beide boeken en reken het dan meestal zelf uit maar bij de recepten van bv de wednesday-challenge zou het handig zijn 🙂
      groetje

      • Voor mij geld hetzelfde, kha maar ook kcal tellen. Dan heb ik pas resultaat. Hoop dat Oahn gereageerd. Want ik vind het moeilijk om op fittnesspal te kcal uit te rekenen.

  23. Wat een overheerlijk recept! Beetje jammer dat mijn man en kinderen dat ook vonden ?…

  24. Anja Bruijl

    Ik ga dit volgende week maken. Kan het in de freezer? Dan zou het makkelijk zijn om mee te nemen for lunch

  25. Vraagje; ik doe KHA en probeer tussen de 20-30 KHD te bliljven.
    Met dit recept kom ik (op fitatu) uit op: Eiwit 45 gr, Vet 67 gr en KHD 8 Doe ik iets fout? Het is dus ook best veel vet als je maar 100 gr mag per dag

  26. kan je ook de kaas weglaten in de bodem?? ik hou niet van kaas namelijk.. Of overheerst het niet zo?

    • Ik vind het niet zo overheersen hoor! Je zou het weg kunnen laten en anders wat minder misschien? Het helpt wel met het bij elkaar houden van de bodem 🙂

  27. Lekker!
    Alleen vind ik de bodem wat dik.
    We gaan het de volgende keer met wat minder bodem proberen.

    PS als je de calorieën wilt weten: gebruik dan de Eetmeter app van het voedingscentrum.

  28. Heel lekker.
    Maak het nu voor de tweede keer.
    Wel de dubbele hoeveelheid zodat ik het de dag erna mee kan nemen naar mijn werk als lunch. Is namelijk koud ook heel lekker.
    Sla en tomaatjes erbij en we kunnen er weer tegenaan.

  29. Brigitte Hageman

    Dit is echt mijn favoriet! Ik maak het wel in de pizza variant. Beetje tomatenpuree erop ipv crème fraiche en vol gooien met groentes. Nog een salade ernaast en ik heb echt een geweldige avond:-).

  30. Ik heb deze pizzabodem ook al een paar keer gemaakt. Is echt heel lekker. Mijn man vindt hem ook erg lekker! Ik had de laatste keer geen huttenkase in huis, toen heb ik het vervangen door roomkaas naturel van de Lidl. Smaakte ook prima. En nog goedkoper ook dan huttenkase!

  31. Alweer super lekker gegeten dankzij een van jouw recepten. Intussen hebben we in ons gezin al een aardig lijstje met favorieten die regelmatig op tafel verschijnen. ??

Laat een antwoord achter aan Oanh Cancel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.