Wednesday Challenge: Duivekater!

Wednesday Challenge: Duivekater!


 

 

Voor deze Wednesday Challenge heb ik deze Duivekater gemaakt! Het is een traditioneel zoet feestbrood wat vaak wordt gegeten met Pasen. Het was een uitdaging om het “luchtig” te krijgen maar ik ben tevreden! Ik heb de triangel bakvorm gebruikt van de webshop (klik)

Hier komt het recept!

Ingrediรซnten 8 stuks

3khd per stuk

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven op 180c.
Scheid de eieren en klop het eiwit stijf met een klein snufje zout.
Smelt de boter en zet het apart.
Meng de eidooiers met de Griekse yoghurt, Sukrin, vanille en kaneel.
Doe het amandelmeel, psylliumvezels, wijnsteelbakpoeder en zout bij de eidooiers en meng het goed door de stijfgeklopte eiwitten.
Voeg als laatst de boter toe en verdeel het deeg over 8 vormpjes.
Bak de Duivekaters 30 minuten in de oven, haal ze uit de vormpjes en bak ze nogmaals 30 minuten.

Ik vind ze heerlijk met home-made jam of een beetje boter! ๐Ÿ™‚

 

Geniet en fijne dagen! X

1 Reactie

  1. Oanh, ik wil dit graag gaan maken met de helft kokosmeel. Moet ik dan een deel van de overige ingrediรซnten (vocht?) aanpassen denk je?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*