Wednesday Challenge: Donuts

Wednesday Challenge: Donuts


 

Ik had al een aantal weken de donuts op de planning staan maar had geen vormpjes
Eergisteren had ik de donutvormpjes cadeau gekregen, onwijs lief!! Dus ik ben vandaag gelijk aan de slag gegaan
Helaas lag de stroom er drie uur lang uit, dus ze lieten even op zich wachten. Maar hier zijn ze dan!
Ze zijn heerlijk, maar nog niet vergelijkbaar met de echte donuts
Dit wordt een project om de perfecte koolhydraatarme en glutenvrije donut recept te vinden ๐Ÿ™‚
Maar voor nu ben ik zeker wel tevreden

Ingrediรซnten 3 donuts

2.5khd per donut excl. topping

  • 100 gram amandelmeel
  • 1 ei
  • 2 tl kaneel
  • 2 el stevia kristal suiker
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 1 el gesmolten boter
  • 1 tl vanille aroma
  • 3 el slagroom

 

Toppings:

  • Stevia poedersuiker
  • bietensap
  • water
  • chocolade
  • pure hagelslag

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180c
Smelt de boter en meng alle ingrediรซnten samen (behalve de ingrediรซnten voor de toppings)Spray de donut vormpjes met bakspray of smeer er wat boter in zodat de donuts straks niet blijven vastplakken
Bak de donuts af voor ongeveer 25 minuten (ik heb de donuts er na 10 minuten uit gehaald en weer teruggelegd in de oven zonder vorm)

Maak ondertussen de toppings. Ik heb gekozen voor au bain marie gesmolten chocolade, frost met water voor wit glazuur en frost met bietensap voor rood glazuur. Op de witte donut heb ik pure hagelslag gestrooid.

Het was een leuke challenge ๐Ÿ™‚ Bedankt voor de verzoekjes!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*