Wednesday Challenge Day “Nutella” cheesecake

Wednesday Challenge Day “Nutella” cheesecake

Ruthy kwam met het verzoek voor een Nutella Cheesecake
Ze had me een foto gestuurd van de taart, die er overheerlijk uitzag!
Die challenge moest ik aangaan, hier mijn versie van een “Nutella” Cheesecake 🙂
Bedankt Ruthy!

Ingrediënten (mini springvorm 12cm):
8.5khd hele taartje

Bodem:
15gram boter (1.5 el)
4 el amandelmeel
stevia

Vulling:
100ml slagroom
60gram roomkaas
5 gram (1el) cacaopoeder
10gram suikervrije pure chocolade
2 gelatineblaadjes

Bereidingswijze:

Smelt de boter en meng de amandelmeel en stevia bij de boter
Verwarm de oven voor op 180
Vet het springvormpje in en doe het bodemmengsel in de springvorm en druk het goed aan met je vingers
Bak de bodem af voor 30min (afhankelijk per oven), even in de gaten houden 😉

Maak ondertussen de vulling door de chocolade te smelten en alle ingrediënten bij elkaar samen te voegen (behalve de gelatine)
Als de bodem klaar is en afgekoeld wel je de 2 gelatineblaadjes in een bakje met koud water totdat ze slap zijn geworden
Verwarm dan een pannetje met 3 el water en doe daar de gelatineblaadjes in (totdat ze smelten, niet laten koken!)
Giet het dan bij de vulling en giet het over de bodem
Laat het minimaal 2 uurtjes opstijven in de koelkast en garneer het met stukjes walnoten

Klaar is de “Nutella” cheesecake! 🙂 Eet smakelijk en nogmaals bedankt Ruthy 😉

11 Reacties

  1. Is er een variant mogelijk met hazelnoot denk je? Nutella is voor mij toch die duivelse combinatie van hazelnoot en chocolade. Misschien met hazelnoot idem ipv amandel?

    • Hazelnoten kan ook wel ipv de walnoten Anneloes ? Als je hazelnootmeel wil gebruiken zou ik even de khd checken, dat kan ook prima, heb het zelf alleen niet geprobeerd ?

  2. anita de keizer

    Geen stevia voor de vulling? lijkt me in ieder geval erg lekker bodem staat in de oven

  3. Heb je echt gelatine nodig?

  4. Goedemorgen..

    Een vraagje de bodem word niet echt hard.
    Misschien heb iets te veel boter gebruikt.
    Wat kan ik hier nog aan doen?

  5. Hi,

    Kan je dit taartje invriezen? of hoelang bewaren in de koelkast?

  6. Mis ik geen ei door de bodem hier??

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*