Wednesday Challenge: Cookie Dough Ijs! (zonder ijsmachine)

Wednesday Challenge: Cookie Dough Ijs! (zonder ijsmachine)


 

Angelique had het smakelijke verzoekje voor Cookie Dough Ijs!
Ik had er zelf ook onwijze trek in en met het zonnetje van vandaag vond ik het wel een goede ๐Ÿ™‚
Bedankt voor je verzoekje Angelique!

Ingrediรซnten 3 personen

3.4 khd per persoon

  • 1 eidooier
  • 1 tl vanille aroma
  • 2 el stevia
  • 70 ml slagroom
  • 230 ongezoete amandelmelk

 

Cookie dough:

  • 30 gram boter
  • 65 gram amandelmeel
  • 2 el stevia
  • 2 tl vanille aroma
  • 1 tl kaneel
  • 25 g pure chocolade (lindt excellence 85% cacao)

 

Bereidingswijze:

Klop de eidooier, vanille, stevia en de slagroom lobbig, doe er vervolgens de amandelmelk bij en klopt het weer voor enkele minuten.
Giet het mengsel in ijsblok cups en vries het voor minimaal 6 uur in de vriezer. (roer eventueel om de twee uur in het ijs)
Maak dan de cookie dough door de boter te smelten en met de amandelmeel, stevia, vanille en kaneel te mengen.
Breek/snijd de chocolade in kleine grove stukken en roer het door het beslag heen.
Maak er een groot plak van, wikkel het in vershoudfolie en leg het in de koelkast.
Haal na 6 uur het ijs en de cookie cough uit de koelkast en haal het ijs uit de ijsblokjes vormpjes.
Doe de ijsblokjes in de keukenmachine/blender en meng het tot voor 2 minuten tot een glad ijs massa.
Maak grove stukjes van de cookie dough en roer de cookie dough door het ijs.
Verdeel het over drie bakjes en je kunt smullen!

11 Reacties

  1. Jacqueline

    goedemorgen,

    er wordt tegenwoordig veel met kokosolie gekookt en gebakken, ik zie dat weinig in de recepten terug, is daar een speciale reden voor ?

    met vriendelijke groeten

    • Dat komt doordat de baksels er vaak droog van worden Jacqueline! Dan vindt ik boter toch even beter. Maar uiteraard kun je er zelf voor kiezen om kokosolie te gebruikenโ˜บ๏ธ

  2. Ben gek op ijs dus lijkt me heerlijk ,wat maak je toch heerlijke recepten meis
    dank je wel voor al die moeite…lieve groet Coby

  3. D. Berens

    Heb nog even een vraagje: welk merk amandelmelk gebruik jij?
    Groetjes Debbie

  4. Elsbeth

    Heb je enig idee hoeveel KHD erin zitten

  5. Vanaf nu ben jij mijn grote idool ๐Ÿ™‚ heldin!

  6. Hoi Oanh, gebruik je de stevia vloeibaar of kristal sweet?
    En maakt dat uit?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*