Wednesday Challenge: Choco Kramel Koeken!

Wednesday Challenge: Choco Kramel Koeken!


 

Deze challenge heb ik gekozen voor de Caramel koeken!
Nathalie en Wendy hadden het verzoekje voor caramel en omdat ik het nog niet heb gemaakt vond ik het een lekkere uitdaging 🙂

Ingrediënten 6 koeken

2 khd per koek

Bodem:

  • 1 ruime el boter
  • 6 el amandelmeel
  • 1 el gebroken lijnzaad
  • 1 tl kaneel
  • de helft van het eiwit van 1 ei
  • 1/2 tl vanille extract
  • 1 el stevia


Karamel:

  • 50 gram Erythritol


Vulling:

  • 35 gram pecannoten
  • 30 gram puurste chocolade
  • een paar amandelschaafseltjes


Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180c
Maak de bodem voor de boter te smelten en vervolgens de rest van de ingrediënten samen te voegen
Ik heb een ovenschaal gebruikt van 15cm bij 15cm en die bekleed met bakpapier
Meng het mengsel van de bodem goed samen en verdeel het mengsel over het bakpapier (ongeveer 0.5 cm dik)
Bak het af in de oven voor 20min

Doe de Erythritol in een pannetje op middelhoog vuur en laat de suiker oplossen en bruin kleuren
Als het bruin is geworden haal je het pannetje van het vuur
Snijd ondertussen de pecannoten en chocolade in grove stukken en strooi het over de afgebakken bodem
Giet vervolgens de gesmolten Erythritol over de pecannoten en chocolade en doe de amandelschaafsel over het geheel
Bak de koek tot slot af voor 20 minuten (ik had hem iets te lang, is iets donkerder geworden) en klaar is de choco caramel koek!

Ik heb al een stuk op en hij is lekker! Crispy, caramellerig en choco-licious! 😉

8 Reacties

  1. Hoi Oanh! Het ziet er lekker crunchy uit! Je gebruikt heel vaak lijnzaad in je recepten, wat zou ik kunnen gebruiken om dat te vervangen? Groetjes

  2. Ziet er weer heerlijk uit Oanh 🙂

    Groetjes Gerda

  3. Jannie Uithoff

    Hallo Oanh, wil de Erythritol bestellen. Welke is het meest geschikt, de poeder of de kristalsuiker.
    Gr. Jannie

  4. Hallo Oanh, de koekjes zijn super lekker en gemakkelijk te maken. Alleen toch een vraagje ivm het maken van de siroop. Ik heb de kristalsuiker Erythritol gebruikt (aangekocht via jouw link), maar tijdens de bereiding ontstond er een enorme rookontwikkeling. Is dit normaal of zou het aan mijn gebruikte kookpot kunnen liggen. Het was echt heel erg; deuren en ramen moeten opzetten. Maar de smaak… een echte delicatesse.

  5. Idem probleem rookontwikkeling ivm Erythritol

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*