Wednesday Challenge: Cheesecake!

Wednesday Challenge: Cheesecake!


Deze week heb ik voor de cheesecake gekozen! Ik wilde graag weer een heerlijk gebakje maken om mee te nemen.
Op zomerse dagen als deze hou ik er van om buiten te eten, en het liefst in het park.
Ik ga er van genieten! 🙂

Ingrediënten 8 punten

3.8khd per punt

  • 50 gram boter
  • 100 gram amandelmeel
  • 10 gram gebroken lijnzaad
  • 2 tl kaneel
  • 1 eiwit

 

Vulling:

  • 3 eieren
  • 2 el limoensap
  • 600 gram roomkaas
  • 35 g Sukrin+
  • 3 tl vanille aroma

 

Garnering:

 

  • Frambozen
  • Bosbessen
  • Stevia poedersuiker

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven op 180c. Smelt de boter en meng de ingrediënten van de taartbodem. Verdeel het mengsel over de springvorm (20diacam) en bak de bodem 25 minuten in de oven. Maak ondertussen de vulling door de eieren te splitsen. Meng de limoensap met de roomkaas, eidooiers, stevia en vanille tot een glad mengsel. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout. Spatel de eidooiers luchtig door de stijfgeklopte eiwitten en verdeel het mengsel over de taartbodem. Bak de cheesecake 60 minuten in de oven. Laat de taart volledig afkoelen voordat je de taart aansnijdt. Garneer tot slot de cheesecake met frambozen, bosbessen en stevia poedersuiker.

Enjoy! X

10 Reacties

  1. Ik heb spelt- boekweit- haver en kokosmeel in huis en wil morgen deze bakken. Welke kan ik het beste gebruiken ipv amandelmeel? 🙂 bedankt alvast!

    • Hoi Wendy!

      Spelt en boekweit zijn helaas niet koolhydraatarm, kokosmeel wel 🙂
      Alleen is het niet 1 op 1 te vervangen. Kokosmeel neemt namelijk meer vocht op in vergelijking met amandelmeel 🙂

      Groetjes Oanh

  2. Dit heeft niets met je heerlijke cheescake te maken maar
    Ik heb ook een soort challenge voor je als je het leuk vind?
    ik heb bij de tuinen zoete-aardappelmeel gehaald, ben samen met jouw boek aan het kijken hoe ik het kan gebruiken maar misschien weet jij een lekker recept.
    Groetjes Kimberly

  3. Ik heb geen kristal sweet in huis maar wel vloeibaar zoetstof van kruidvat. Welke hoeveelheid kan ik dan het beste aanhouden?

    • Ik zou misschien 2 el doen Debbie, je kunt het best even zelf proeven omdat elke weer een andere sterkte heeft! 🙂

      Groetjes Oanh

  4. Kan ik het lijnzaad vervangen door sojameel?
    Alvast bedankt
    Annita

  5. Jacqueline

    Ik heb je cheesecake gemaakt en hij is echt heeerlijk!! Dankjewel voor je lekkere recepten!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*