Wednesday Challenge: Bossche Bollen met VLOG

Wednesday Challenge: Bossche Bollen met VLOG


Jessica had deze week een verzoekje voor een Bossche Bol
Met weinig ingrediรซnten kun je deze heerlijkheid al maken
Ik had alles al in huis dus ik kon gelijk aan de bak!

Ingrediรซnten 5 Bossche Bollen

1.2khd per bol excl chocolade

  • 3 eiwitten
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el stevia kristal suiker
  • snufje zout

 

Vulling:

  • 120 ml slagroom
  • 1 tl kaneel
  • 1 el stevia kristal suiker

 

Topping:

  • 50 gram Puurste chocolade

 

Bereidingswijze:


Verwarm de oven voor op 180c
Klop de eiwitten stijf samen met de kaneel, bakpoeder, zout en stevia in een vetvrije kom
Maak 5 hoopjes van het stijfgeklopte eiwit
Bak de hoopjes af voor 25 minuten
Smelt ondertussen de chocolade au bain marie met wat stevia en klop de slagroom met kaneel en stevia stijf

Laat de bollen afkoelen en maak gaatjes in de onderkant zodat je de slagroom erin kunt spuiten met een spuitzak
Dip de bollen in de gesmolten chocolade

Klaar is kees! Heerlijke Bossche Bollen voor bij de koffie ๐Ÿ™‚

36 Reacties

  1. geweldig ,yum yum,ga echt van de week maken,dank je wel

  2. jolanda smit-veerman

    jaa thx weer een lekkere tractatie voor mijn verjaardag

  3. Marjanka

    Oh, klinkt lekker! Maar waar ik zo naar hunker zijn scones. Zijn die ook koolhydraatarm te maken?

  4. Lekker, sta staan in de oven. Maar wat kan ik maken van het overgebleven eigeel?

  5. Wat n fantastische recepten maak je! Echt heel blij mee!
    Ik gebruik normaal gesproken geen zoetstoffen maar heb vanmorgen de kaneelcrunchies gemaakt en die misten toch een zoetje..
    Welke stevia kun je aanraden, er zijn zoveel soorten…

  6. Ze staan bij mij nu in de oven. Alleen de structuur van de bol is anders. Hoe maak jij ze mooi glad???

  7. Hallo, zou je deze ook een dag van te voren kunnen maken of invriezen? Alvast bedankt, Marian

    • Hoi Marian, dat kan wel hoor! Alleen zijn ze vers uiteraard het lekkerst โ˜บ๏ธ

      Groetjes Oanh

  8. Frances Terwindt

    Hallo vriendin van mijn schoondochter.
    Ik heb je chocolade Bollen gemaakt.
    Het Luke mij niet om de slagroom, stevia en kaneel stijf te kloppen.
    Heb opnieuw slagroom geklopt en daarna de stevia en kaneel er door geschept.
    Ik heb Raw chocolade gebruikt, vindt nergens Damhert chocolade.
    Oanh veel succes met je boek lancering.
    Groet Frances

    • Ah Hallo schoonmoeder van Anne!

      Wat leuk dat je de Bossche bollen hebt gemaakt! Slagroom stijf kloppen gaat het best als alles koud is, dus een koude schaal waar je het in klopt, mixer etc. Daar zou het aan kunnen liggen? Damhert kun je online kopen en in sommige winkels waaronder een aantal filialen van de Jamin.
      Ik hoop dat de bollen je toch hebben gesmaakt. En bedankt, morgen gaat vast erg leuk worden! โ˜บ๏ธ

      Groetjes Oanh

  9. Charlotte

    Hoi Oahn,

    Bedankt voor dit heerlijke recept! Ik heb zwangerschapsdiabetes en dankzij jouw recepten kom ik de nog resterende 3 maanden zonder taartjes makkelijk door!
    Ik heb de bollen gemaakt, alleen bleef de binnenkant van de bollen een beetje sponzig. Heb jij een idee waar dat aan ligt? Baktijd, ingrediรซnten verkeerd afgewogen of iets anders? Alvast bedankt voor je antwoord! En ik kijk uit naar nog vele recepten!

    • Hoi Charlotte,

      Fijn dat de recepten je bevallen!
      Je zou de temperatuur wat lager kunnen zetten en de soezen dan iets langer in de oven laten bakken. Ik ben benieuwd of het dan beter gaat!

      Groetjes Oanh

  10. Echt heel makkelijk en super lekker

  11. Pingback: Try-out recept: Koolhydraatarme Bossche bollen - Save the Mama

  12. In plaats van kaneel, stevia en zout, een beetje koekkramen door de Bossche bollen gedaan! Mmmmmm!!!!!

  13. Kan je ook stevia extract gebruiken in dit recept? Of moet t echt suikerstructuur hebben? (Voor de bollen en de slagroom)

  14. Vanavond gemaakt en helaas zijn ze mislukt.. toen ze eenmaal afgekoeld waren en we ze wilde gaan vullen zagen we dat ze van binnen helemaal nog niet gaar waren. Wel gewoon gebakken 25 min op 180 graden.. konden zo de prullenbak in ๐Ÿ™

  15. Johan Kokke

    Hoi,
    Met bakpoeder bedoel je zelfrijzend bakmeel? Srry, ben nieuw op dit gebied…

    Groetjes johan

    • Nee dan bedoel ik echt bakpoeder die je bij de bakspulletjes kunt vinden in de supermarkt. Wijnsteenbakpoeder is nog beter als je daar uit kunt kiezen ๐Ÿ™‚

  16. Wat een redding!! Heerlijk!
    Vooral deze week moeilijk. Gelukkig kwam ik dit recept tegen ander… Haha
    Geen meel, klein budget, dus kan veel toetjes niet maken.
    Moest de bollen wel tegenhouden zo luchtig zijn ze maar toen ze gevuld waren, chocola erover en een klein beetje slagroom met aardbei’tje ernaast. Jammy
    Heel erg bedankt voor het recept!

  17. Christine van Vlastuin

    Ik heb net de bossche bollen gemaakt. De vorm laat nog wel wat te wensen over maar de smaak : geweldig! !! Mijn kinderen kunnen maar niet wennen aan de amandelsmaak maar nu iets zonder amandelmeel.
    Ik ben zo blij met al je recepten! ! Al vele geprobeerd. En er gaan er nog vele volgen. Ik heb nm vorige week je kookboek gekregen. Bedankt! !!!!

    • Wat leuk Christine!! Fijn dat het jullie heeft gesmaakt en veel plezier met het kookboek! ๐Ÿ’™๐Ÿ’™๐Ÿ’™

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*