Wednesday challange: Slagroom taart!

Wednesday challange: Slagroom taart!

Deze week heb ik gekozen voor de slagroom taart! Ik heb eerst alleen slagroom gebruikt om de taart aan te kleden maar dat werd al gauw geen succes. Ik heb de slagroom daarom verstevigd met mascarpone. De taart smaakt heerlijk! πŸ˜€

Ingredienten 8 punten

2.8 khd per punt

  • 4 el boter
  • 4 eieren
  • 3 el stevia kristal suiker
  • 50 ml ongezoete amandelmelk
  • 150 gram amandelmeel
  • 50 gram kokosmeel
  • 2Β  tl bakpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 2 tl vanille aroma

 

Vulling:

  • 200 g mascarpone
  • 100 ml slagroom
  • 2 el stevia
  • 2 tl vanille aroma

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven op 180 c. Smelt de boter, klop de eieren voor enkele minuten luchtig met een mixer en doe alle ingrediΓ«nten van het cakebeslag bij elkaar en meng het goed door elkaar.
Vet een springvorm in met boter en bak de cake voor 30 minuten in de oven.
Maak ondertussen de vulling door de slagroom lobbig te kloppen met stevia en vanille aroma. Roer de mascarpone zacht en meng het bij de slagroom. Als de cake klaar is en afgekoeld, snijd je de cake in twee plakken. Smeer op beide plakken een laag vulling en leg de plakken op elkaar. Garneer de taart tot slot met frambozen.

Enjoy! x

15 Reacties

  1. Dat gaan we uitproberen. Als dit maakt dat ik ook taart kan eten zonder dat dit mijn Diabetes type 2 beΓ―nvloed maakt dat het leven een stuk leuker en feestjes aangenamer.

  2. mmmm Hij ziet er lekker uit dank je wel

  3. Ziet er goed uit! Ga ik zeker maken!

  4. Deze ga ik zoiezo dit weekend maken ! Hij ziet er heeeeeerlijk uit !

  5. Hoeveel kh aub ziet er heerlijk uir

  6. Ik vind het knap hoe je alles weer uitgevogeld hebt. Ziet er weer lekker uit!
    .

  7. Hoi Sherina,

    Tuurlijk kan dat! Mijn voorkeur gaat uit naar stevia kristal sweet omdat het natuurlijk is en het geen bittere nasmaak heeft ☺️

    Groetjes Oanh

  8. Olga de jager

    Het deeg rijst niet en blijft vloeibaar. Wat doe ik fout

    • Je kunt de eieren luchtig mixen met de mixer en ik weet niet zo goed hoe het komt dat het vloeibaar blijft. Als he goed is moet de amandelmeel en vooral kokosmeel het vocht opnemem.

  9. Hallo oath. Is deze taart ook koolhydraatarm

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*