Vis Tajine!

Vis Tajine!


 

Ik heb deze overheerlijke Vis Tajine gemaakt voor de Challenge deze week!
Hij is ongelooflijk lekker en onwijs makkelijk om te maken.
Daar houden we van! Hier komt het recept:

IngrediΓ«nten 2 personen

12khd per persoon

  • 1 el kokosolie
  • 100g ui
  • 500g flespompoen
  • 100g puntpaprika
  • 100g courgette
  • 2 tl gemalen komijnzaad
  • 2 tl gemalen korianderzaad
  • peper
  • 1 biologische groentenbouillonblokje
  • 2 tl kerrie masala
  • 2 pangafilets
  • water

 

Bereidingswijze:

Snijd alle groenten in blokjes (verwijder de zaden en schil van de pompoen)
Smelt de kokosolie in de tajine en doe de rest van de groenten erbij.
Doe vervolgens de kruiden erbij, het bouillonblokje en giet er vervolgens water bij tot de helft van de tajine onder staat.
Leg de 2 pangafilets erbovenop en sluit de tajine.
Breng het geheel aan de kook en doe dan het vuur op de laagste stand.
Laat het ongeveer 2 uur sudderen en lepel af en toe het vocht over de vis.

Zo gemakkelijk kan lekker zijn! Garneer eventueel het gerecht met vers gesneden koriander.

 

Geniet! X

PS: Als je geen tajine hebt zou je het ook in de oven kunnen klaarmaken. Doe alles in een ovenschaal voor 45 minuten op 180g (totdat de pompoen lekker zacht is geworden) en lepel af en toe het vocht over de vis.

6 Reacties

  1. Panga is toch kweekvis met ontzettend veel antibiothica?

  2. En in de airfryer

  3. Marjo van Ooijen

    Is 2 Uhr in de tajine niet heel lang voor de vis. Droogt die dan niet uit

    • Zeker niet Marjo! Ik heb af en toe het vocht op de vis gelepeld. Heerlijk mals! Maar als je het korter wilt meebakken kan dat uiteraard πŸ™‚

  4. Jammer dat je voor dit gerecht de panga filet gebruikt, dit is gekweekte vis waar heel veel antibiotica in zit en de vissen in te kleine bakken in elkaars uitwerpselen leven. Niks gezonds aan lijkt mij.
    Je kunt beter een lekker stukje filet halen bij de Visboer, ook goed voor de Nederlandse visserij.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*