Vietnamees stoofgerecht! Bo Kho

Vietnamees stoofgerecht! Bo Kho


Dit stoofgerechtje is een traditioneel vietnamees gerecht.
Ondanks dat het erg op hachee lijkt, krijgt het door de verschillende kruiden toch een Aziatische dimensie.
Als je van stoofgerechtjes houdt, raad ik je zeker aan om deze eens te proberen!
In Vietnam eten ze het met stokbrood of rijstvermicelli. Eet het bijvoorbeeld met deze koolhydraatarme stokbrood (klik). Super gezellig om het stokbroodje te dippen op een mooie dag in de tuin!
Hij is ook overheerlijk met bloemkoolpuree!

Ik heb het met deze slowcooker gemaakt (klik), maar hij kan ook in een gewone stoofpan.

Ingrediënten 3 personen

10 khd per persoon

  • 750 g rib runderlappen
  • 1 stengel citroengras
  • 250 g peen
  • 50 g ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 g tomaten
  • 2 cm blokje verse gember
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 el vissaus
  • 1 runderbouillonblokje
  • 1 el Chinese 5 kruidenmix
  • 2 steranijs
  • 2 laurierblaadjes
  • 100 ml water

Bereidingswijze:

Snijd de rib runderlappen in grote blokken.
Leg een knoop in het citroengras en leg het met het vlees in de slowcooker.
Schil de peen en ui en snijd het beide in blokken.
Snij de tomaten en schil de gember en voeg het samen met de rest van de ingrediënten in de slowcooker.
Ik heb de slowcooker 2 uur op high gezet, daarna 5 uur op low.

Geniet! X

1 Reactie

  1. Oanh. Dit is weer een heerlijk recept. Dank daarvoor. Ik zie regelmatig bij recepten, vissaus voorbij komen. Weet jij daar een goede vervanger voor. Zou daar zeer blij mee zijn.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*