Vietnamees familierecept! Bo luc lac

Vietnamees familierecept! Bo luc lac


 

Deze week heb ik het verzoekje van Bruna uitgekozen!
Ik wilde graag iets fris, niet te zwaar, passend bij het weer en iets gezelligs.
Dit gerecht is dat precies!
Het is een recept van mijn lieve vader. Hij maakte het vaak (als ik het mij goed herinner) op zondag als we thuis kwamen van de kerk.
Het is een onwijs eenvoudig recept, mega smaakvol, voor mij nostalgisch en super gezellig.
Je kan het namelijk met meerdere mensen eten en ergens doet het mij denken aan spring rolls, alleen zonder de rijstvellen.
En ergens lijkt het ook op bulgogi, een Koreaans gerecht. Ook MEGA lekker!
Dit gerecht is ook superleuk om mee te gourmetten of als je de biefstuk aan een satèstokje rijgt, mee te barbecuen!

Hieronder zie je een foto hoe ik het eet, het slablad gebruik ik als “lepel” met daarbovenop de supermalse en smaakvolle biefstuk, tomaat en gebakken ui.

Ik hoop dat jullie net als ik, genieten van het gerecht, van de gezelschap en een momentje Vietnam!

Ingrediënten 3 personen

10 khd per persoon

  • 400 g biefstuk
  • 50 g hoisin saus
  • 50 ml vissaus
  • peper
  • 50 g ui
  • 2 tenen knoflook
  • 200 g romana sla
  • 200 g tomaten
  • Optioneel: sesamzaadjes

 

Bereidingswijze:

Snijd de biefstuk in superdunne repen en leg het in een kommetje. (het helpt mij om het even in de vriezer te doen zodat het makkelijk in plakjes te snijden is)
Doe de hoisin saus, vissaus en peper erbij.
Snijd de ui in ringen, kneus de teentjes knoflook, verwijder de schil en doe het bij de biefstuk in het kommetje.
Het best en lekkerst is om het een paar uur (of een nacht) te laten marineren in de koelkast.
Voordat je de biefstuk gaat bakken, leg je de biefstuk ongeveer een half uur op het aanrecht.
(als je biefstuk rechtstreeks uit de koelkast bakt wordt het taai)
Verwarm wat bakboter in een pan en bak de biefstuk enkele minuten op hoog vuur.
Zeker niet te lang, anders wordt het taai! (Ongeveer 3a4 minuten maximaal)
Was ondertussen de sla en tomaat en snijd de tomaat in plakjes.
Leg de sla op een bord met daarbovenop de tomaat en verdeel de biefstuk met braadvocht over de sla.

 

Geniet! X

1 Reactie

  1. Oahn, welk merk sausjes gebruik je? Hoisin saus bevat over het algemeen veel suikers?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*